Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chomutov se chce v dohrávce s Hradcem přiblížit první šestce

Praha - Hokejisté Chomutova budou v dohrávce 37. kola extraligy proti Hradci Králové usilovat o snížení ztráty, kterou mají ze sedmé příčky na první šestku. Čtvrtý Hradec, který má na Piráty k dobru deset bodů, se může naopak posunout na třetí příčku před Plzeň. K tomu potřebuje vyhrát. Utkání sledujte živě od 17:20 na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

Utkání Chomutov - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Je to pro nás takový zápas naděje. Dohrávka navíc, kterou máme k dispozici, a asi poslední možnost na to, abychom mohli ještě zabojovat o tu první šestku. Když se nám utkání povede, ta ztráta by nebyla tak velká," řekl asistent trenéra Břetislav Kopřiva, jehož tým nyní ztrácí na šestou Olomouc sedm bodů. K tomu však potřebují Severočeši opět dát zapomenout na nepovedená vystoupení v posledních dvou venkovních zápasech, v nichž nebodovali a prohráli je s celkovým skóre 3:8. Jako se jim to povedlo po debaklu 1:7 na Spartě, po němž vytěžili plný zisk z domácích duelů s Plzní a Třincem.

"Začali jsme hrát venku trošku jiný hokej. Mladou Boleslav i Pardubice jsme přestříleli, ale máme tam individuální chyby, brankářům to také nešlo ideálně, je to pak jedno s druhým. Snad se síla domácího prostředí zase projeví," přál si Kopřiva. Věří, že Piráti nepustí soupeře do vedení. "Hradec ho pak dokáže velmi dobře bránit. Mají ale zároveň velkou sílu v útoku a musíme si dát pozor na jejich přesilovky," uvedl Kopřiva.

Královéhradečtí mají Chomutovu z průběhu sezony co vracet, ve dvou vzájemných soubojích zatím uzmuli jen bod. A také potřebují odčinit minulé nepovedené vystoupení v Litvínově (1:5). "Ten zápas nám určitě ukázal naše nedostatky, hlavně v obranné hře a působení celé pětice v obranné třetině. Vyjasnili jsme si to a věřím, že tentokrát už to bude lepší," řekl kouč hostů Vladimír Kýhos. I on vnímá duel jako velmi důležitý v boji o přímý postup do čtvrtfinále play-off.

"Určitě to bereme jako zápas o šestku. Když budeme úspěšní, dodá nám to zase trochu klidu navíc. Ale v opačném případě to bude problém," poznamenal Kýhos. "Pozor si musíme dát hlavně na Červenku, to je alfa a omega všeho," varoval před nejproduktivnějším hráčem soutěže. Velkým posílením pro Východočechy je návrat útočníka Tomáše Mertla. Jeho start je ale nejistý. "Ještě ani nedorazil sem do Hradce, takže v tuto chvíli opravdu nedokážu říci, jak na tom bude," dodal Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Chomutov - Mountfield HK
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články