Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejista Rob si kvůli efedrinu nezahraje 2 roky místo původního šestiměsíčního trestu

Praha - Zkušenému hokejovému útočníkovi Luboši Robovi sice 8. září vypršel trest za nález efedrinu, na návrat do soutěže vrcholového hokeje však může zapomenout. Podle nového výroku rozhodčí komise Českého olympijského výboru mu distanc za doping vyprší až 24. listopadu 2009. Pozitivní dopingový nález byl u něj objeven na konci listopadu minulého roku po utkání první ligy v Chomutově.

Doping
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Komise ČOV vyhověla odvolání Českého antidopingového výboru proti rozhodnutí disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) a zákaz činnosti navýšila z původních šesti měsíců na dva roky. Nový trest vstoupil v platnost ve čtvrtek a započítává se do něj období od 24. listopadu 2007 do 15. října 2008.

Bývalý hokejový reprezentant byl za užití efedrinu, který se podle Robových slov dostal do jeho těla z léku proti chřipce, původně potrestán pouze půlročním zákazem startu, který vyměřila disciplinární komise ČSLH. Zatímco samotný Rob se odvolával proti výši trestu, antidopingový výbor, podle jehož šéfa Jaroslava Nekoly porušil hokejový svaz antidopingový kodex, požadoval přísnější sankci.

Osmatřicetiletý Rob i přes vynesení původního trestu zůstával v kádru prvoligové Komety Brno a chtěl pokračovat v kariéře, ale do soutěže v probíhajícím ročníku dosud nezasáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články