Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

V prvním Liberci hraje druhý Hradec, Plzeň jede do Olomouce

Praha - Souboj prvního Liberce s druhým Hradcem Králové bude ozdobou svátečního 30. kola hokejové extraligy. Vzájemný duel týmů z první šestky bude k vidění i v Olomouci, kam zavítá čtvrtá Plzeň. Další pokus na ukončení nelichotivé série zápasů bez bodového zisku, jež narostla už na šest, budou mít Vítkovice, které hostí před svými fanoušky Chomutov. Utkání Liberec - Hradec Králové sledujte živě od 15:45 na programu ČT sport a našem webu, komentují Ondřej Zamazal a David Pospíšil.

15:45 Liberec - Hradec Králové (ČT sport)

Liberec vyhrál sedmkrát v řadě a během této série inkasoval v šesti zápasech maximálně jeden gól. Mountfield zdolali Bílí Tygři pod Ještědem čtyřikrát po sobě, a pokud tuto sérii prodlouží výhrou po 60 minutách, navýší náskok v čele už na 13 bodů.

V poslední době se však daří i Východočechům. Královéhradečtí odehráli po odvolání kouče Petera Draisaitla a nástupu Vladimíra Kýhose šest utkání, v nichž dokázali pokaždé bodovat a připsali si v nich pět výher – vždy navíc uspěli v základní hrací době.

15:30 Vítkovice - Chomutov

Vítkovice čekají na body už takřka měsíc od domácí výhry 4:0 nad Olomoucí (29. listopadu). "Nedáváme góly, i když koncovku denně pilujeme. Hned po posledním utkání na Spartě jsme si v kabině něco řekli a já doufám, že to hráči přes Štědrý den nezapomněli. Po šesti zápasech je potřeba vyhrát, musíme to konečně zlomit," prohlásil trenér Ladislav Svozil.

Chomutov odčinil dvě venkovní porážky stejným počtem výher, při nichž nastřílel celkem 11 branek. V této sezoně se Pirátům na Ostravany až mimořádně daří. Obrali je o všech šest bodů a neinkasovali ani gól. "Mají tam velké kluziště, takže to bude hodně o bruslení. Uvidíme, kdo se s tím vypořádá lépe," uvedl útočník Jakub Sklenář.

15:30 Karlovy Vary - Sparta

Karlovy Vary podruhé v sezoně vyhrály třikrát za sebou, nyní proti Spartě mají možnost tuto sérii prodloužit. Od ročníku 2013/14, v němž Pražané ze čtyř vzájemných bitev vytěžili plných 12 bodů s drtivým celkovým skóre 26:1, si vede Energie mnohem lépe. V této sezoně získala pět bodů ze šesti, co byly ve hře, navíc Spartu porazila doma třikrát za sebou a vždy v základní hrací době.

Sparta venku nebodovala už čtyřikrát po sobě, ale na nepovedené dva zápasy před reprezentační pauzou dala zapomenout v úterý jasným vítězstvím s Vítkovicemi. "S Karlovými Vary jsme zatím tragičtí, je potřeba, abychom si tam nyní trochu napravili reputaci," burcoval útočník Miroslav Forman.

17:00 Olomouc - Plzeň

Šestá Olomouc naopak v posledních dvou utkáních nebodovala a za 120 minut hry zaznamenali Hanáci jediný vstřelený gól. V případě výhry v základní hrací době však mohou Plzeň přeskočit, neboť na ni ztrácejí jediný bod.

Od loňského postupu do extraligy nevyšli Olomoučtí z klání proti Plzni bodově naprázdno, a v této sezoně dokonce nepřepustili sobotnímu sokovi ani bod. Plzeň prožívá nejslabší období v tomto ročníku, vyhrála jen tři z posledních devíti zápasů. Ke zlepšení má přispět i útočník Tomáš Svoboda, jehož klub získal na měsíční hostování z Brna.

17:00 Pardubice - Třinec

Jedenácté Pardubice hostí v boji o desítku devátý Třinec, na který ztrácejí tři body. Oceláři uspěli v úterní premiéře kouče Jiřího Dopity na střídačce a porazili Zlín 3:1. "Nebylo to ideální, ale je pozitivní, že z kluků sálala bojovnost a nasazení. Musíme pracovat po malých krůčkách," zdůraznil Dopita.

17:00 Zlín - Mladá Boleslav

Ve zbývajícím souboji kola vyzve dvanáctý Zlín třetí Mladou Boleslav. Od 27. listopadu, kdy se Berani dočkali první domácí tříbodové výhry v sezoně, bodoval Zlín doma naplno třikrát ze čtyř utkání.

17:30 Litvínov - Brno

Litvínov čeká duel s Kometou Brno. Po nepovedené premiéře v novém působišti, která před Vánoci skončila porážkou 1:5 v Hradci Králové, se v dresu Vervy představí poprvé v domácím prostředí útočník Radek Duda.

Podobně jako obhájce extraligového titulu má prozatím i Kometa daleko k naplnění předsezonních ambicí. Po pěti porážkách z posledních šesti vystoupení je v tabulce až osmá s osmibodovým mankem na přímý postup do play-off, jedno utkání oproti šesté Olomouci mají Brňané k dobru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články