Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítěznou jízdu Liberce nezastavila ani Plzeň. Lídr soutěže vyhrál posedmé v řadě

Plzeň – Ani reprezentační pauza je nezpomalila a hokejisté Liberce vítězí dál. Jasný lídr soutěže uspěl také na ledě Plzně, kde triumfoval 3:1 a připsal si už sedmou výhru za sebou, díky čemuž vyrovnal klubový rekord v této statistice. Na druhý Hradec Králové mají Bílí Tygři náskok deseti bodů. 

Jan Stránský (vlevo) z Liberce v souboji o puk s Janem Holým z Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Domácí naskočili do utkání aktivněji a liberecký gólman Lašák musel zlikvidovat nebezpečné pokusy Kracíka a Bližňáka. Hosté nestíhali bránit rychlé plzeňské kombinace a do tempa se dostali až po deseti odehraných minutách. Při přečíslení však v dobré pozici pálil Krenželok vedle.

Akce se poté přelévaly na obou stranách. V 18. minutě mohl dostat Tygry do vedení Bakoš, nestačil ovšem zasunout zblízka kotouč za ležícího Machovského a zamířil jen do levé tyče.

Po pauze převzali iniciativu hosté a lepším pohybem si vynutili nápor. Přesilovou hru ještě nevyužili, ve 28. minutě už se ale radovali. Valského únik sice Machovský stačil zastavit, reprezentační útočník se ovšem zmocnil volného puku a po bleskovém objetí branky odrazem o Machovského skóroval.

Indiáni mohli vzápětí odpovědět ve vlastním oslabení, Bližňákovu svižnou střelu však Lašák vytěsnil mimo. Po polovině utkání chyboval v rozehrávce Mojžíš a jeho zaváhání napravil strážce liberecké branky pohotovým zákrokem lapačkou proti zakončení Preisingera z mezikruží.

V závěru druhé třetiny neuspěl na druhé straně s dorážkou na brankovišti nekrytý Jelínek a z protiútoku mířil na Lašáka osamocený Bližňák, svého krajana ale opět nepřekonal. K vyrovnání domácím pomohla až dlouhá přesilovka pět na tři ve 43. minutě, kterou zužitkoval ranou bez přípravy z pravého kruhu kanonýr Kubalík. Vstřelený gól domácí probudil: nová akvizice Hrňa netrefila odkrytou branku a vzápětí jeho teč mířila vedle.

Ve 49. minutě ale Indiány zmrazil útočný faul Kracíka. Při jeho vyloučení nejprve Ševcovu dělovku od modré čáry zastavila branková konstrukce, za chvíli už ale Vampola přesnou střelou z pravého kruhu upravil na 1:2. Domácí poté promarnili půl druhé minuty trvající početní výhodu čtyři na tři a v 53. minutě uchránil Tygry od pohromy skvělým zákrokem proti šanci Kracíka Lašák. Libereckou výhru navíc minutu před koncem pojistil třetím gólem po nenápadném nahození Ševc, kterou možná lehce tečoval Bulíř.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. D. Kubalík (Jeřábek) - 28. Valský, 49. Vampola (Ševc), 59. Bulíř (Ševc, Birner). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Hynek, Belko. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 5860.

Plzeň: Machovský - Holý, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, Schleiss - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Vitásek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, O. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Michal Straka (Plzeň): "Nepodali jsme špatný výkon. Měli jsme možná víc vyložených šancí než soupeř, ale neproměnili jsme je. Jen v úvodní desetiminutovce jsme neproměnili tři tutovky. Ve druhé třetině byl soupeř na začátku lepší, ale pak jsme si také vypracovali příležitosti. Poté jsme inkasovali gól po našem propadnutí ve středním pásmu. Navíc to bylo po trochu nešťastném odrazu puku, ale měli jsme si to kolem branky lépe pohlídat. Pak nám vypadl ze sestavy zraněný Schleiss a i kvůli tomu jsme to stáhli ve třetí třetině na tři útoky. Potřebovali jsme utkání otočit a díky využité přesilovce pět na tři jsme na začátku třetí třetiny vyrovnali. Už jsme poté věřili v zisk minimálně bodu, ale udělali jsme zbytečný útočný faul a soupeř to potrestal. Ještě jsme inkasovali smolný třetí gól, který nám sebral možnost rvát se ve hře bez brankáře o vyrovnání."

Filip Pešán (Liberec): "Začátek utkání nebyl z naší strany úplně ideální, podepsala se na tom dlouhá pauza. Nebyli jsme schopní si pořádně přihrát a puky nám odskakovaly od hole. Hra ve většině utkání byla vyrovnaná. Domácí hrozili především z rychlých brejků, které jsme i díky výbornému Lašákovi vyřešili. Rozhodující gól jsme vstřelili v přesilové hře po nahození na branku. Naštěstí to tam spadlo. Přesně k těmto střelám ale hráče nabádáme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články