Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubice na Kometu umějí, nad Brnem vyhrály 3:1

Pardubice - Hokejisté Pardubic potvrdili, že se jim proti Kometě daří, v 25. kole porazili Brno 3:1. Východočeši v soubojích s moravským týmem bodovali poosmé v řadě, z toho sedmkrát vyhráli. Dynamo vedlo ve 35. minutě zápasu už o tři branky, navíc další šance nezužitkovalo. Ve třetí části se hra výrazně přiostřila, čehož je důkazem 24 menších a pět osobní trestů.

Pardubice - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Kometa začala v Pardubicích velkou šancí, ale osamocený Hynek Zohorna v koncovce neuspěl. Pardubice dokázaly v 8. minutě zužitkovat hned první přesilovou hru utkání, když Sýkorova střela švihem zapadla od břevna do branky. V početních výhodách měli šanci i hokejisté Komety, ale Ostřížek i Hruška pálil z dobrých pozic jen do Maxwella.

Druhá třetina utkání patřila jednoznačně Dynamu, které dokázalo z velké převahy vytěžit dvě branky. Ve 24. minutě vyrazil Falter střelu od modré jen k Redenbachovi a ten snadnou dorážkou zvýšil. Kometa se před polovinou zápasu nechala na dlouhou dobu zatlačit do defenzívy a práci měl zejména Falter. Soustavný nápor vyvrcholil šancemi Nahodila a Tomáška.

Brno zahrozilo až při vlastním oslabení, když Ostřížkovu střelu po přečíslení zlikvidoval Maxwell. Další početní výhodu ve 35. minutě už Pardubice zužitkovaly, Gregorcovo nahození dorazil do branky Nahodil. Faltra pak v brankovišti nahradil při své brněnské premiéře Vejmelka, kterého Kometa získala před týdnem právě z Pardubic. Pár vteřin před druhou přestávkou trefil Sýkora břevno.

Kometa se musela co nejvíce tlačit dopředu, ale větší šance si vytvářela ztěžka. Ve 48. minutě Hruškovu bekhendovou střelu v poslední chvíli vyrazil betonem Maxwell. Hru výrazně kouskovaly časté rozmíšky, a tak místo hokejových akcí přibývala vyloučení na obou stranách. Brno sice nevyužilo přesilovku, ale v 56. minutě se dočkalo snižující branky po Hruškově přesné ráně pod horní tyč. Víc už Kometa nestihla, Dynamo tři body uhlídalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Brno

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 8. P. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 24. Redenbach (Bokroš), 35. Nahodil (Gregorc, Marcinko) - 56. J. Hruška (V. Němec). Rozhodčí: Souček, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 10:14, navíc Bokroš, Voženílek - Vondráček, L. Čermák, Koreis všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 9083.

Richard Král (Pardubice): "Chci poděkovat klukům za perfektní výkon. Druhá třetina byla od nás na domácím ledě nejlepší v celém ročníku. Takhle bychom si to představovali, i fanouškům se to líbilo a stadion žil s námi. Sice je to fyzicky náročný styl, ale je vidět, že ho praktikovat můžeme."

Kamil Pokorný (Kometa Brno): "Domácí vyhráli zaslouženě. První třetina sice byla vyrovnaná, ale my jsme chtěli začít lépe. Druhá část byla z naší strany vůbec nejhorší v celé sezoně, za tu jsme si nezasloužili vůbec nic."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články