Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín přestřílel Plzeň 4:2 a podruhé doma naplno bodoval

Zlín – Zlínští hokejisté porazili Plzeň 4:2 a teprve podruhé v sezoně doma naplno bodovali. Západočeši v předešlých třech zápasech na Stadionu Luďka Čajky vyhráli, tentokráte jim k úspěchu nepomohly ani dvě využité přesilové hry.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Zlínu se v této sezoně doma nedaří, tentokrát však začali Berani hodně aktivně a po 76 sekundách už vedli. Za dravost byl odměněn v podobě gólu z dorážky Maruna. Západočeši byli i nadále pod tlakem, Holík však druhou branku přidat nedokázal.

Plzeň mohla srovnat ze své první vážnější akce v 7. minutě, za záchrannou brzdu ale zatáhl v podobě faulu Žižka. Vyrovnání ale hostům upřeno nebylo, protože početní výhodu zužitkovali. Kracík našel přesnou nahrávkou Lva, který bez problémů překonal Kašíka. Domácí však rychle získali vedení zpět. Aktivní Maruna ještě v samostatném úniku neuspěl, zanedlouho už však další listopadová posila PSG ano: Bukarts střelou z první proměnil přesilovku. Další možnost měl Vlach, jeho dorážku ale zastavila tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Do druhé části nastupovali domácí v dvojnásobné početní výhodě, skóre se však neměnilo. Následně oba celky dostaly soupeře pod tlak při své přesilovce, Machovský s Kašíkem ale odolali. Domácí gólman měl mnoho práce i se střelou Pulpána či samostatnou akcí Hossy, po dvou třetinách byl ale stav stále 2:1.

Do třetího dějství vstoupili Plzeňští očividně s jasným cílem vyrovnat. Indrákovi ale při zakončení uskočil puk, pak ale hosté hráli přesilovou hru pět na tři a Kašík kapituloval podruhé. Hossovu nabídku dopravil ve skluzu za brankovou čáru Johnson. Berani ale opět velice rychle odpověděli, v pokračujícím klasickém oslabení totiž soupeře obral na modré čáře o kotouč Ondráček a následný samostatný únik zakončil vzorově.

Dvě minuty před koncem fatálně chyboval Machovský, který při rozehrávce v rohu kluziště přišel o kotouč. Okál našel pohotově Vlacha, kterému nedělalo problém trefit prázdnou branku.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Maruna (Kubiš), 11. Bukarts (P. Holík), 46. Ondráček, 59. Roman Vlach (Okál) - 8. Lev (Kracík, Indrák), 46. Johnson (Hossa). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Skopal, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3171.

Juraj Jurík (Zlín): "Na rozdíl od předchozích domácích zápasů jsme měli dobrý pohyb. Myslím si, že jsme šli za tím vítězstvím víc než soupeř. Výsledek byl pořád vyrovnaný, bylo to jen o gól. Zlomový moment utkání byl gól Ondráčka, který v oslabení dal na 3:2. Od té doby už jsme věřili tomu, že bychom to mohli dotáhnout do vítězného konce."

Michal Straka (Plzeň): "Měli jsme špatný úvod zápasu a celou první třetinu. Chyběl nám pohyb, domácí nás dostali pod tlak, o čemž svědčí počet střel 15:5. Ve druhé třetině jsme trošku zlepšili pohyb. Rozhodla ale třetí třetina. V přesilovce pět na tři jsme zápas srovnali, ale bohužel jsme si ještě v té následné početní výhodě nechali domácí odjet a odskočili nám na 3:2. V závěru ještě přidali čtvrtý gól. Domácí si výhru zasloužili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články