Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Litvínov v nájezdech udolal Pardubice, rozhodl Hanzl

Pardubice - Hokejisté Litvínova zvítězili v předehrávce 23. kola hokejové extraligy na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech. Severočeši prohrávali po první třetině 0:2 a zkraje třetí části 2:3, ale nakonec o jejich výhře rozhodl Robin Hanzl. Dva góly vítězů dal Kamil Piroš. Obhájce titulu vyhrál podruhé za sebou, v obou případech si připsal druhý bod v nájezdech.

Pardubice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Pardubice se v případě výhry mohly v tabulce dotáhnout těsně na desátý Třinec a proti Litvínovu, na který měly pětibodový náskok, začaly odvážněji. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre Čáslava, který při přečíslení podpořil útok a přesně zakončil. Verva se v první třetině musela hned třikrát bránit v oslabení, a také při této herní variantě zaznamenala největší šanci, ovšem Baránek trefil jen Maxwellovu lapačku.

Dynamo z šesti minut ve výhodě nic nevytěžilo i proto, že Tomášek své dvě příležitosti napálil jen do gólmana Januse. A když už Sýkora mohl zakončovat za ležícího brankáře, tak nestihl včas vystřelit. I tak šli domácí do kabin s dvoubrankovým vedením, které 25 vteřin před sirénou zařídil ranou k tyči Marcinko. Hned poté mohl ještě udeřit Nahodil, jenže blafák nedotáhl ke gólové tečce. Litvínovští hokejisté si zřejmě o přestávce hodně vyslechli od trenérů a od druhé části zapnuli na vyšší rychlostní stupeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Litvínov

Efekt se dostavil okamžitě a po necelých šesti minutách bylo vyrovnáno. Piroš se nejprve prosadil díky důrazu na brankovišti a po nevyužité přesilovce proměnil i přečíslení dvou proti jednomu. Rychlé vyrovnání dostalo Vervu do ráže a další dobré šance měli Hübl s dorážejícím Jánským. Maxwell se musel činit i proti několika střelám z dálky. Ofenzivní snahu Pardubic nakopl po delší době Rolinek, ale se zakončením příliš otálel a Janus stihl zakročit.

Remízový stav vydržel do 44. minuty, kdy Rolinek nejprve netrefil prázdnou branku, ale zakrátko už litvínovského gólmana prostřelil Nahodil. Oba týmy pak promarnily po jedné přesilové hře, což méně mrzelo hosty, neboť v 51. minutě napřáhl Lukeš a napálil kotouč nechytatelně do horního rohu branky. Za vyrovnaného stavu se hráči zaměřili na obranu a šance prakticky vymizely, utkání tak dospělo do prodloužení a nájezdů. V nich se jako jediný prosadil litvínovský Hanzl a přisoudil Vervě druhý bod.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Čáslava (P. Sýkora, Nahodil), 20. Marcinko (Redenbach), 44. Nahodil (P. Sýkora, Rolinek) - 22. Piroš (F. Pavlík), 26. Piroš (Válek), 51. Lukeš (F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 7014.

Pardubice: Maxwell - Šeda, Gregorc, Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, Nedbal - J. Svoboda, Redenbach, Marcinko - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Litvínov: Janus - Kubát, Chaloupka, T. Pavelka, Baránek, F. Pavlík, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Válek, Hanzl, Trávníček - Havlíček, Piroš, M. Hořava - Smolka, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

Richard Král (Pardubice): "Byl to důležitý zápas, hrálo se prakticky o šest bodů, chtěli jsme ho zvládnout za každou cenu. Povedla se nám první třetina, bohužel jsme nevyužili nabídnuté přesilovky. I tak bylo vedení 2:0 po první třetině výborné. Nabádali jsme hráče, že nesmíme polevit, přesto jsme Litvínovu darovali hrubými chybami dva góly. Třetí třetina už byla lepší, zase jsme se dostali do vedení, mohli jsme přidat další gól, ale naopak lacině inkasovali. V nájezdech vyhrál lepší tým, Litvínov má šikovnější hráče. Pro nás je to ztráta a jsme rozhodně nespokojení."

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Jsem rád, že si odvážíme dva body, pro nás jsou v současné situaci hodně důležité. Utkání pro nás nezačalo dobře, po hrubých až lajdáckých chybách jsme prohrávali 0:2. Cením si toho, že mužstvo zabralo. Ve druhé třetině jsme byli lepší, vytvářeli si šance a nepříznivý výsledek srovnali. Ve třetí části nikdo nechtěl udělat chybu, hrál se opatrnější hokej. Při nájezdech se štěstí přiklonilo k nám."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články