Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec přestřílel Boleslav a navýšil vedení

Liberec - Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Mladou Boleslav 6:4 a vedou tabulku už o čtyři body před Plzní a Spartou. Bílí Tygři bodovali posedmé za sebou a pošesté v této sérii vyhráli. Vítěznou trefu obstaral ve 43. minutě při vlastním oslabení Petr Jelínek.

Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Utkání začalo velmi svižně a první šanci měl domácí Řepík. Hosté odpověděli možností Klimenty. Velikou příležitost si v osmé minutě vypracoval hostující Pabiška, který obkroužil branku a už se téměř radoval z gólu. Schwarz, který nahradil v liberecké brance zdravotně indisponovaného Lašáka, se ale stihl bleskově přesunout. O minutu později obral Krenželok o puk chybujícího Hyku a z mezikruží překonal poprvé Ritticha. Ve druhé polovině první třetiny se hra rozdrobila, přibylo urputných soubojů a hrálo se více v rozích a středním pásmu.

Druhá třetina byla na góly bohatá a padlo jich celkem šest. Brankostroj začal ve 24. minutě hostující Jarůšek, který zužitkoval přesilovku. O tři minuty později strhl vedení na stranu hostí Urban, který oklamal Dernera a krásnou střelou pod horní tyčku nedal Schwarzovi šanci. Domácí odpověděli velice rychle, ve 29. minutě po pěkné kombinaci zblízka vyrovnal Řepík. Hned o minutu později obral Pabišku o puk Lakatoš a zblízka překonal Ritticha mezi betony.

Odpověď hostů přišla za minutu, když po nedorozumění v liberecké obraně se ocitl tváří v tvář Schwarzovi Hruška a vyrovnal na 3:3. Ve 33. minutě byl vyloučen na pět minut a do konce utkání Žejdl a domácí dlouhou přesilovku využili. Na modré čáře napřáhl ve 36. minutě Ševc a tvrdou střelou dostal Bílé Tygry znovu do vedení. Hosté mohli vyrovnat na začátku třetí třetiny v přesilovce, ale chybovali. Vyhozený puk dojel Jelínek, posunul si ho pod tělem vyjíždějícího Ritticha a pak bez problémů zakončil do prázdné branky.

Ve 49. minutě se prodral před Ritticha Bakoš, v pádu přihrál Valskému, ale hostující brankář jeho pokus zlikvidoval. V 53. minutě pálil Vampola, Rittich ani nereagoval, ale pomohla mu tyč. O dvě minuty později ujel Krenželok, Ritticha si doslova vychutnal a zvýšil na 6:3. Poslední slovo měli v 59. minutě hosté. Ovčačík našel na útočné modré čáře Pacovského, který překonal Schwarze.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:4 (1:0, 3:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Plutnar), 29. Řepík (Vampola), 30. Lakatoš, 36. Ševc (Řepík, Vampola), 43. P. Jelínek, 55. Krenželok (P. Jelínek) - 24. Jarůšek (L. Pabiška, Rittich), 27. Urban (Bárta, Kubica), 31. R. Hruška (Bárta, Kubica), 59. Pacovský (Ovčačík). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Radivojevič - Žejdl oba 5 min. a do konce utkání, M. Látal 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5709.

Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Mladá Boleslav: Rittich - T. Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Kučný, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Klimenta, Žejdl, Hyka - Bárta, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Filip Pešán (Liberec): "Hráli jsme hektický zápas, propadali jsme v obraně. Soupeř měl stejně jako my v první polovině zápasu přečíslení a dostal se do vedení. Jsme rádi, že jsme tam dotlačili pár gólů po chybách soupeře. V závěru jsme potvrdili nasazení z naší strany. Stejně tak i Boleslavští, takže hokej se musel líbit. Jsem rád, že jsme vyhráli."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Z naší strany to byl hektický zápas, ale nasazení a bojovnost se hráčům nedá upřít. Bohužel jsme propadali v taktice, dělali jsme chyby a možná jsme měli i trochu smůly. Soupeř ale hrál agresivně, chyby si vynutil a vyhrál zaslouženě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články