Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vůjtek: Zázrak to nebyl, ale také to nebylo špatné

Helsinky - Trenér Vladimír Vůjtek se na lavičce české hokejové reprezentace na třetí pokus dočkal první výhry. Potěšilo jej, že výkony jeho svěřenců se na turnaji Karjala postupně zvedaly a tým byl nakonec odměněn ziskem po výhře nad Ruskem 4:3 po samostatných nájezdech. Za vyloženě nepovedenou kouč označil jen první třetinu čtvrtečního duelu se Švédskem.

Sport
zdroj: ČT4

"Mám radost, že jsme na závěr turnaje vyhráli. Odjet bez bodu z prvního turnaje, který jsme absolvovali, by bylo nepříjemné. Hlavně jsem rád, že výkon měl stoupající úroveň a zápas od zápasu jsme se lepšili. Kluci pochopili, co chceme hrát," řekl Vůjtek. Poslední místo a bodový zisk v jediném utkání jej nijak netěšil. "Zázrak to není, co si budeme povídat. Když bereme v úvahu, že ostatní měli nejsilnější kádry z Evropy, zkušené hráče, tak to není špatné. Švédové měli dva hráče pod 25 let. Rusové kromě Radulova přijeli v plné sestavě. Navíc jsme dvakrát hráli na ledě soupeře, i když to v hokeji nehraje takovou roli," podotkl.

Z duelů s Finy a Rusy mohl mít podle něj český tým více bodů. "Při troše štěstí jsme mohli mít čtyři. S Finskem to mohla být remíza a dnes to mohlo být za tři v normální hrací době. Počtem střel a možná i šancí jsme byli lepší než Rusové," podotkl osmašedesátiletý kouč, který nahradil v létě Vladimíra Růžičku. Nejvíce se Vůjtkovi nelíbila na turnaji první třetina se Švédy. "Ta nám nevyšla, faulovali jsme a dostali dva góly v přesilovkách. V páté minutě to bylo 0:2 a proti takovým hráčům, navíc doma, se to těžko obrací. Oni už byli rozjetí a proměňovali svoje šance. Ale vlastně už od druhé třetiny ve Švédsku jsme hráli hokej, jaký jsme očekávali," navázal Vůjtek.

"My jsme pak začali hrát lepší hokej, samozřejmě tam i pak byly individuální chyby a v taktice to nebylo stoprocentní. Na to, že jsme měli dva společné tréninky, tak to kluci pochopili a snažili se hrát to, co jsme chtěli," prohlásil Vůjtek. Byl rád, že chyb bylo postupně méně. "Myslím si, že jsme turnaj zakončili velice dobře. Problémem jsou fauly v útočné třetině, to musíme odstranit. Jinak systém hry, který chceme hrát, klukům sednul a pro budoucnost by to mohlo být lepší a lepší," myslí si Vůjtek.

Máme dost hráčů, kteří ještě dostanou šanci, říká Vůjtek

Potěšili jej někteří hráči, kteří teprve sbírají zkušenosti v národním týmu. "Jeřábek hraje výborně a tady to potvrdil. Překvapil mě Doudera, hrál agresivně a dal i gól. Když budu mluvit o těch mladých a ne o Sobotkovi a spol., tak dobře hrál i Kubalík. Z většiny tady byli mladí kluci, kteří nemají zkušenosti z mezinárodního hokeje. Každý zápas jim dal hodně a já věřím, že to zúročí v budoucnosti," uvedl Vůjtek.

Po dlouhém čekání na první reprezentační gól se zaskvěl třemi góly a asistencí útočník Milan Gulaš z Färjestadu. "Milan se prosazuje ve švédské lize, je vepředu v bodování a tady to potvrdil," podotkl Vůjtek. Na prosincový Channel One Cup v Praze a Moskvě se podle něj kádr určitě promění. "Jsme v době zkoušení. Máme dost hráčů, kteří ještě nedostali příležitost. Ať z KHL nebo z české extraligy. Dostanou šanci. Kádr nás ale přesvědčil, a tak dvě třetiny zůstanou. Ale určitě můžeme mít trošku zkušenější tým, hlavně v obraně," doplnil Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články