Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Na zlínský stadion se vrátil led a s ním i extraliga

Zlín - Zimní stadion ve Zlíně je po týdenní odstávce kvůli havárii chlazení opět v provozu. Dělníci už zacelili prasklinu v chladicím systému a během víkendu vyrobili kompletní novou ledovou plochu s nástřikem reklam. V pondělí ji poprvé vyzkoušeli krasobruslaři a žáci zlínského hokejového klubu. Den poté už na led nastoupí i extraligoví hokejisté.

Zimní stadion Luďka Čajky
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

"Byl to urychlený proces. Vrstvení ledu nebylo běžné, takže aby si celý systém sedl, bylo třeba led přebruslit a naškrábat," popsal generální manažer PSG Zlín Karel Adamík. 

V pondělí proto led testovali žáci a krasobruslaři, v úterý už se na něj vrátí extraligoví hokejisté, kteří budou trénovat. V pátek se pak na ploše v extraligovém zápase utkají s Vítkovicemi. 

Vstupenky na zápasy platí

Neplánovanou odstávku Zimního stadionu Luďka Čajky zavinila havárie chladicího zařízení, ke které došlo 26. září. Po ní musel led z plochy úplně zmizet, aby bylo možné závadu opravit. Kvůli havárii byly odloženy dva extraligové zápasy, a to s Pardubicemi a Olomoucí. 

U obou duelů už se podařilo najít náhradní termín: s Olomoucí se zlínští hokejisté utkají 27. října, s pardubickými protivníky pak 1. prosince. Vstupenky na oba odložené zápasy zůstávají v platnosti. "Pokud někomu nebude náhradní termín vyhovovat, může vstupenky vrátit tam, kde je koupil," uvedl mluvčí zlínských hokejistů Roman Ordelt. 

Zimní stadion Luďka Čajky je v provozu od roku 1957, v 60. letech byl zastřešen. Naposledy prošla hrací plocha rekonstrukcí před šesti lety.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články