Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Boleslav hraje v Litvínově o návrat na vrchol, Vítkovice míří do Pardubic

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi budou v 7. kole extraligy usilovat o návrat na pozici lídra tabulky a čeká je konfrontace na ledě obhájce mistrovského titulu. K jistotě posunu zpět na první příčku potřebují v Litvínově vyhrát. Vítkovice už čtyři zápasy za sebou nezískaly ani bod, další pokus k nápravě čeká Ostravany v Pardubicích. Po středeční předehrávce Liberce se Spartou a odložení duelu Zlína s Olomoucí nabídne páteční program jen pět utkání. Utkání Litvínov - Mladá Boleslav sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Pavel Richter.

17:00 Litvínov - Mladá Boleslav (ČT sport)

Litvínov načal třízápasovou sérii v domácím prostředí vydřenou výhrou v nájezdech proti Spartě a utnul šňůru čtyř neúspěchů. V pátek hostí Mladou Boleslav, v neděli je na programu repríza finále s Třincem, a vše navíc završí úterní domácí odveta Ligy mistrů proti Vídni. "Nebyli jsme v lehké situaci, ale proti Spartě jsme odehráli dobré utkání a výkony by mohly jít pomalu nahoru," řekl asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Středočeši třikrát za sebou neztratili ani jediný bod a mohou se pyšnit dosud nejlépe pracující defenzivou celé extraligy; v šesti zápasech inkasovali jen desetkrát. Výhra je bez ohledu na ostatní výsledky vrátí do čela. "Je to určitě super, ale pořád je to začátek sezony, odehraných šest zápasů a sezona je dlouhá. Zaplaťpánbůh, že se nám ten začátek sezony vydařil. Doufám, že budeme takhle pokračovat i dál," uvedl útočník Dominik Pacovský.

17:30 Chomutov - Karlovy Vary

Chomutov čeká podkrušnohorské derby s Karlovými Vary. Narazí na sebe výtečně fungující obrana domácích, která obdržela jen o jediný gól více než Mladá Boleslav, a naopak ta nejhorší. Energie má na kontě už 26 inkasovaných gólů. V Chomutově ale nastoupí v jiném složení, i s ohledem na to, že její řady opustili Bartek s Hruškou, naopak přišel Ivan Rachůnek.

"Dramatické změny to ale nebudou. Na ledě Pirátů můžeme jen překvapit. Chomutovu se daří, ale my tam nepojedeme na výlet. O body se chceme poprat. Hráči si uvědomují, že nikdo nemá nic jisté a že musí makat na sto procent," zdůraznil kouč Karel Mlejnek.

17:30 Plzeň - Brno

Plzeň před bitvou proti Kometě úspěch na vítkovickém ledě naopak nabudil. A velkým plusem byla i vylepšená hra v oslabení. "Výborně jsme bruslili. Proměnili jsme i dvě přesilovky. To byl klíč k úspěchu," ohlédl se zpět kouč Michal Straka. "Kometa je určitě silnější soupeř. Musíme nastudovat jejich herní systém. Díky změně na postu trenéra je pro nás Brno trochu neznámý tým. My se ale budeme snažit dál hrát svou hru, soupeře přebruslit a využívat přesilovky," doplnil Straka.

Brňané z posledních dvou zápasů vytěžili jen bod po domácí prohře s Olomoucí. "Proto považuji oba víkendové zápasy v Plzni a doma se Spartou za velmi důležité. Chybí nám herní nasazení od první minuty," poznamenal kouč Alois Hadamczik v narážce na rychle inkasované góly v minulých dvou kolech. "Zaměřili jsme se v trénincích také na hru v oslabení a proměňování šancí. Produktivitou vyniká jen Hruškova řada. Proto chystáme v útoku hodně změn," dodal Hadamczik.

18:00 Hradec Králové - Třinec

Hradec Králové završí soubojem s Třincem zajímavou sérii, kterou započal ve 3. kole proti Litvínovu. Po obhájci titulu následovala konfrontace s týmy, jež mají - podobně jako právě Východočeši - ty nejvyšší ambice. Tedy Liberec, Sparta a Brno. Z těchto dosud odehraných čtyř utkání se Mountfieldu podařilo vydolovat sedm bodů.

Po loňském vehementním vpádu do minulé sezony má Třinec letos méně výrazný úvod soutěže a bodově splynul s průměrem soutěže. Jeden z hlavních důvodů může spočívat v malé produktivitě - jen v jednom z šesti zápasů se obávaná třinecká ofenziva dokázala přehoupnout přes tři vstřelené góly a hvězdy jako Klepiš či nejlepší loňský střelec Hrňa zatím nemají dokonce ani zásah. "Proměňování šancí nás zatím určitě trochu limituje. Venku jsme teď dvakrát dali jen po gólu a to je málo. Musíme přidat," řekl trenér Jiří Kalous.

18:00 Pardubice - Vítkovice

Pardubice narazí na Vítkovice. "Hrají nepříjemný agresivní hokej. Těžký soupeř, přestože teď prohrál pár zápasů. Každopádně si myslím, že to bude jen o nás; s jakou chutí do toho zápasu půjdeme, s jakým odhodláním a přesvědčením. Musíme do utkání dobře vstoupit. Určitě přijedou s velkým odhodláním tu sérii ukončit, ale po těch porážkách nejspíš nebudou tak sebevědomí," odtušil trenér Miloš Říha mladší.

Vítkovice mají po čtyřech porážkách dost svých starostí, ale slovu krize se zarputile vzpírají. Podle kouče Ladislava Svozila i hokejistů byl na vině především ne zcela stoprocentní přístup ke hře. Ostudný výkon jako v úterý s Plzní už se prý nesmí opakovat. "Musíme se především uklidnit. Začít si věřit. Na trénincích nám to jde, bouráme, střílíme, padá to tam. Teď je nutné to ale konečně přenést i do zápasu. Pardubice mají silný tým. Možná jim nějaké zápasy v úvodu nevyšly, ale rozhodně ne proto, že by hrály špatně. Jejich síla se samozřejmě ještě v jejich domácím prostředí znásobí," řekl Svozil, podle nějž jedou Vítkovice na východ Čech s kompletním kádrem pro tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články