Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Zlín doma čeká na výhru, Boleslav byla nad jeho síly

Zlín - Hokejisté Zlína nezvládli ani druhé domácí utkání v sezoně. Ve 4. kole extraligy prohráli na Stadionu Luďka Čajky s Mladou Boleslaví 2:4, když hosté duel rozhodli třemi vstřelenými góly v závěrečné třetině.

Zlín - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zápas začal stejně jako v prvním kole slavnostně, kapitán Veselý totiž dnes odehrál své 1000. utkání v české nejvyšší hokejové soutěži. Poté už se svým celkem dělal starosti mladoboleslavské obraně. Skóre mohl otevřít po Ondráškově přihrávce Holík, Ritticha ale nepřekonat nedokázal. Na druhé straně musel v oslabení hasit jedovku Bárty Štůrala. Druhé vyloučení už ale bylo pro Zlín osudové. Hosté parádně rozebrali obranu Zlína a z úhlu se prosadil kapitán Výborný.

Poté se naskytly dvě početní výhody Beranům a zahrozil Říčka, který se prodral až před Ritticha, ten jej ale vychytal. Druhá třetina začala opatrně z obou stran, ale jednu šanci si domácí vytvořili. Ani jeden z domácích hráčů však nedokázal na několikrát dostat puk za ležícího Ritticha. V polovině utkání se jim ale podařilo vyrovnat, kdy Matějíčkovu brankářem vyraženou střelu pohotově dorazil Sýkora. Následně se fanoušci na stadionu mohli jen držet za hlavu, Veselý totiž netrefil z blízka poloprázdnou branku, Holík zase v úniku nastřelil tyč.

V závěru třetiny hráli domácí přesilovku a po střele Žižky se v brankovišti Středočechů vytvořil závar, kterému ale Rittich se štěstím odolal. Začátek třetího dějství byl v režii Zlína. Nejprve měli možnost krátké dvojnásobné přesilovky, ve které se již Říčka radoval. Jeho gól však nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Následná trefa Veselého ale už platila. Zlínský kapitán svou střelu z mezikruží uklidil do horního růžku branky.

Zvýšit vedení domácích mohl následně Vlach, ale zblízka přestřelil. A tak přišel trest, Bárta ujel sám na branku a poslal puk mezi betony zlínského gólmana. Hostům se navíc následně podařilo duel otočit ve svůj prospěch. Po šťastném odrazu od zadního mantinelu se prosadil Pacovský. Poté měl možnost Hyka či unikající Látal, proti němu ale vystartoval Štůrala a puk mu vypíchl. Srovnat mohl Ondráček, ale minul branku. Podobně se vedlo na druhé straně Bártovi. Hosty to ale mrzet nemuselo, tříbodový zisk uhájili. Navíc při power play se trefil Látal a upravil na konečných 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 34. T. Sýkora (Matějíček), 45. Veselý (P. Holík) - 9. D. Výborný (Trončinský), 46. Bárta (D. Výborný, Žejdl), 47. Pacovský (Lenc, Trončinský), 60. M. Látal (Urban). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Skopal, Polonyi. Vyloučení: 4:6, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4055.

Zlín: Štůrala - A. Holík, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Cibák, T. Sýkora - Okál, Roman Vlach, Říčka - D. Šťastný, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Mladá Boleslav: Rittich - Střítecký, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, Trška - Pacovský, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Urban, Klimenta - Hyka, Žejdl, Lenc - R. Hruška, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Juraj Jurík (Zlín): "Zápas jsme nezačali dobře, měli jsme tam dvě vyloučení a inkasovali jsme. Od toho se odvíjela celá první třetina, my jsme se hledali a dali se do kupy až ve druhé třetině. Od té doby jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyrovnali. Měli jsme dobrý vstup do třetí třetiny, kdy jsme se dostali do vedení. Byli jsme na koni, ale místo zvýšení přišly dvě rychlé inkasované branky. Bohužel se nám nepodařilo ani srovnat."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem s velkým respektem a tak také hráli. Naše výsledky sice nebyly bodově špatné, ale z hlediska vstřelených gólů jsme měli průměr 1,2 nebo 1,3 gólu na zápas. Zlín navíc třetí kolo vyhrál v Třinci. Dařilo se nám držet taktiku, ve druhé třetině ale soupeř přidal na pohybu a vyrovnal. V poslední části jsme s trochou štěstí otočili vývoj zápasu. Velice si ceníme těchto bodů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články