Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec po triumfu nad mistrem vyhrál i v Plzni

Plzeň - Úvodní extraligovou prohru v Brně dokázali liberečtí hokejisté napravit ve velkém stylu. Poté, co v neděli zdolali mistrovský Litvínov, zvítězili i na ledě Plzně, když na západě Čech vyhráli 4:2. Indiáni tak po dvou tříbodových ziscích poprvé v sezoně nezískali ani bod. Dvěma góly k výhře Bílých Tygrů přispěl Petr Jelínek.

Hosté vstoupili do utkání lépe a díky dobrému pohybu si vytvořili nápor. Birner ovšem již během prvního střídání pálil v dobré pozici nikým neatakován nad a Lakatoš ve třetí minutě nedokázal zblízka zasunout kotouč za ležícího Machovského. Plzeňský gólman se zaskvěl také o tři minuty později proti střele nekrytého Řepíka.

Domácí se probudili až v 9. minutě, kdy libereckou obranou zapomenutý Kubalík nedokázal tváří v tvář překonat Lašáka, pro něhož to byl první zásah utkání. Poté už se prosadili Tygři, když po přiťuknutí Bakoše trefil Radivojevič přesně pravý horní roh branky. Indiáni mohli ještě do přestávky odpovědět v početní výhodě, po křížné příhře Kratěny ovšem Hossa odkrytou libereckou branku minul.

Do prostřední části domácí naskočili aktivněji, Sýkora ale nestačil po výjezdu od zadního mantinelu zakončit přesně a Indrákovu střelu z mezikruží akrobaticky vyrazil Lašák. Mladé plzeňské křídlo si vše vynahradilo před polovinou utkání, kdy po šikovném uvolnění v útočném pásmu zamířilo přesně k pravé tyčce.

Vyrovnaný stav 1:1 však živelně hrající Indiáni dlouho neudrželi. Ve 33. minutě totiž při přečíslení dva na jednoho střelou po ledě skóroval Jelínek. Domácí následně vypadli z tempa a nedařilo se jim ani při přesilové hře. Naopak v závěru druhé třetiny je mohl potrestat třetí trefou Birner, jehož rána z voleje jen těsně minula pravou tyčku.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí nezvládli ani pátou přesilovku a v početní výhodě udeřilo ve 44. minutě na druhé straně, když Šimkovu střelu pohotově dorazil Jelínek. Indiáni se snažili častou střelbou snížit, ale pozorný Lašák si poradil i s táhlým pokusem Hossy. Do větších příležitostí Tygři soupeře dlouho nepouštěli, a naopak agilní Birner z rychlé akce po pravém křídle zakončil těsně vedle.

Domácím ovšem vyšla hra bez brankáře a Hossa přesnou střelou pod horní tyč snížil v 59. minutě na 2:3. Vzápětí však hosté díky trefě Radivojeviče do prázdné branky přidali čtvrtý gól.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Indrák (Kadlec, Machovský), 59. Hossa (J. Jeřábek) - 12. Radivojevič (Bakoš), 33. P. Jelínek (Valský), 44. P. Jelínek (Radivojevič, Šimek), 60. Radivojevič (Krenželok). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4321.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Indrák, Kracík, Kubalík - Hollweg, Poletín, Johnson. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Věděli jsme, že se Liberec bude prezentovat aktivní hrou. Připravovali jsme se na to, přesto nás v úvodní desetiminutovce zatlačil a pak jsme dostali gól. Od druhé třetiny jsme se snažili být víc na kotouči, ale soupeř byl lepší v osobních soubojích. Nedařily se nám přesilovky a naopak Liberec svoji jedinou proměnil. Ve hře bez brankáře je to vabank, sice jsme snížili, ale soupeř se trefil také. Liberec byl po celé utkání o krok rychlejší, nepustil nás k naší hře a zaslouženě vyhrál."
Filip Pešán (Liberec): "Snažili jsme se vstoupit do utkání aktivně a to se nám podařilo. Šli jsme si za výhrou trpělivou aktivní hrou, snažili jsme se přečíslovat soupeřovu defenzivu. Rychlým přístupem jsme Plzeň nepouštěli ani v jejích přesilovkách do zakončení do prázdné branky a pohlídali jsme si to. Byli jsme dnes o chloupek lepší než domácí a zaslouženě jsme vyhráli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články