Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měl jsem chuť rozmlátit hokejku, odfrkl si frustrovaný Rolinek

Pardubice - Opětovný návrat do pardubického dresu před fanoušky Východočechů v boji o extraligové body má za sebou zkušený útočník Tomáš Rolinek. Kapitán mistrů světa z roku 2010 měl však hodně daleko k tomu, aby si ho užil. Naopak - po porážce z Plzní byl extrémně zklamaný. Více než z výsledku 1:4 především ze způsobu, jakým k ní jeho tým došel. A pral se s emocemi.

Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Rolinek si dobře uvědomoval, že hned na startu sezony Dynamo zklamalo své příznivce. "To je přesně ono. Já jsem říkal, že budeme bojovat pro fanoušky, nic nevypustíme a první domácí zápas nám ukázal, že to tak není. Je to skličující. Fanoušků přišlo hodně, těšili se na zápas... Jsem plný dojmů a nerad bych řekl nějaké škaredé věci, což nechci," řekl Rolinek a v očích se mu zaleskly náznaky slz z velkého zklamání, jež si prožil.

Emoce po utkání otřásaly celou pardubickou kabinou. "Byla v nás velká frustrace. Řekli jsme si, co budeme dělat těch posledních deset až patnáct minut ve třetí třetině, ale vůbec nic tam nebylo. Měl jsem chuť rozmlátit hokejku. Ale nemůžu, protože ty hokejky jsou dneska drahé," přiblížil své pocity beznaděje. Systém mají Pardubičtí podle Rolinka jasný, přesto pak na ledě bloudí a zbytečně vymýšlejí složitosti.

"Přitom ten hokej je strašně jednoduchej. Je třeba bouchnout do stolu a pojmenovat věci konkrétně, kde kdo a jak bude stát, co dělá špatně, a ne jen říkat nějaké obyčejné fráze, ale pojmenovat ty věci a vzchopit se. Protože ty dva zápasy byly hodně špatné," připomněl Rolinek i úvodní porážku v Mladé Boleslavi. "Můžeme si vynadat a cokoliv jiného. Každopádně všem nám jde o tým a o to, abychom vyhrávali. Hlavně my starší hráči musíme říct klukům, aby zachovali chladnou hlavu, hráli pro tým a bojovali, protože chyba, špatná nahrávka nebo že puk přeskočí hokejku, to se stane. Ale něco vypustit, to nelze," zlobil se Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

Vyhlášený bojovník odmítá, že by tým bojoval se slabší psychikou. "O tom to není. Spíš o tom, aby každý hráč plnil, co má. Kolikrát mi to přijde, že tam jsou vypuštěné souboje, takové to, že si teď trošku odfrknu, jenže naopak tyhle věci pak dělají zápas. Když si takhle někdo odfrkne, prohraje souboj, je z toho přečíslení a může z toho být gól. To je samozřejmě špatně," zdůraznil Rolinek. Nelíbí se mu ani úvahy o tom, jak se Východočechům herně vydařila letní příprava.

V Lize mistrů sice Dynamo sehrálo s Davosem a Färjestadem vyrovnané partie, jenže výsledkem byly čtyři porážky, žádná výhra. "Ani tam to nefungovalo. Možná se na to hezky dívalo, ale výsledky byly špatné. Určitě nemůžeme mít nos nahoru. Možná jsme se zbytečně plácali po ramenou, že ta příprava byla dobrá, ale teď ty dva zápasy nám ukázaly, že je to s námi špatné. A dnes to bylo vidět, třetí třetinu jsme hráli odevzdaně. Vůbec nechápu, že jsme vůbec nezačali hrát urputný hokej, aby to soupeře alespoň bolelo," podivoval se Rolinek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články