Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Tlustý v nejistotě, z NHL jsou ve hře čtyři týmy

Kladno - Útočník Jiří Tlustý patří v NHL k hokejistům, kteří dosud nemají jistotu angažmá na příští sezonu. Jako volný hráč si může vybírat, kam povedou jeho další kroky, a prozradil, že je v kontaktu se čtyřmi týmy: Torontem, Montrealem, Carolinou a New Jersey. Ke konkrétní dohodě však zatím nedošlo. Plánem B se přesto sedmadvacetiletý forvard nezaobírá.

Jiří Tlustý v utkání proti Tampě Bay
zdroj: Getty Images autor: Scott Audette

"Zatím se pořád jedná a řešíme to," přiblížil Tlustý svou současnou pozici. "Jak každý viděl, tak trh s volnými hráči je letos nějaký pomalý a je tam hrozně moc týmů, jež se do toho zatím ani nezapojily. A nás hráčů, co ještě není podepsaných, je tam hrozně moc," připomněl Tlustý. Přiznal, že věřil v trochu jiný průběh léta. "Jsem ve spojení se čtyřmi týmy, ale zatím to nedopadlo tak, že bychom se dohodli na něčem konkrétním," uvedl kladenský odchovanec.

Z kvarteta zájemců již oblékal dres Toronta i Caroliny, v níž strávil většinu kariéry v NHL. "Ta vazba na Carolinu tam je a řekli mi, že by mě chtěli zpátky. Ale vyplatili teď Alexe Sjomina a je tam trochu finanční problém, který nemají vyřešený. Jsme v kontaktu, ale ještě jsme se nedohodli nijak konkrétně," přiblížil Tlustý.

Sám měl původně představu o smlouvě minimálně na dva nebo tři roky. "Teď už ale ani to nechci. Půjdu klidně do jednoleté smlouvy a za ten rok se budu snažit si vybudovat lepší pozici, než jsem si vybudoval v průběhu minulé sezony. Přesunem do Winnipegu se mi to úplně nepovedlo," ohlédl se za minulou sezonou, v níž při 76 startech včetně play-off nastřádal 31 bodů (14+17).

Připouští, že už se dostavují náznaky nervozity. "Agent mě ale pořád ujišťuje, že práce v NHL je a na 100 procent v NHL podepíšu, jen ty týmy jsou letos opatrnější. Doufám, že to brzy nějak dopadne, aby se mohl člověk připravovat s čistou hlavou a v klidu dokončit poslední měsíc letní přípravy," přeje si. Variantu B připravenou zatím nemá. "Ale přece jen jsem byl letos v KHL vyměněný do Petrohradu a člověk neví, co přijde. Varianta Ruska tam určitě taky je, ale priorita je zůstat v NHL," prohlásil Tlustý.

Záměrem by mohlo být vylepšit svoji pozici v KHL a zamířit zpátky do NHL. Řadě hráčů tento tah vyšel a povedl se jim. "Ale některým také ne," uvědomuje si Tlustý. "Když nebude nějaká konkrétní nabídka kolem 20. srpna, tak se asi začnu poohlížet někde jinde mimo NHL a začnu být více nervóznější. Teď to ještě beru s nadhledem."

Přípravu většinou absolvoval s oporou Montrealu Tomášem Plekancem. "Ale musel zůstat v Montrealu, tak jsme to letos neměli společně. Vzal jsem si tedy kondičního trenéra, je to trochu jiné, ale může to tělo nakopnout do sezony a ukáže se to jako prospěšné," uzavřel Tlustý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články