Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav se musí vyrovnat se ztrátou Broše, Vrbata se vzdal podílu v klubu

Mladá Boleslav - O den později, než původně plánovali, začali přípravu na ledě hokejisté extraligové Mladé Boleslavi. Středočeši museli pozměnit plány s ohledem na stavební úpravy na svém stadionu, problém to však pro ně není. Trenér František Výborný stejně považuje úvodní den přípravy za seznamovací. Zároveň se změnila struktura vedení klubu, svého podílu se vzdal Radim Vrbata.

Je nám líto, video expirovalo.
I Boleslav se už připravuje na ledě, posílil ji Trončinský

"Komplikace to určitě není. Mohli jsme jít na led již v pondělí, ale přišlo nám to zbytečné," řekl Výborný. Na úvod se rozhodl s asistentem Marianem Jelínkem rozdělit trénink na dvě skupiny, neboť včetně juniorů měli k dispozici šest pětek hráčů. "Nechtěli jsme, aby rozbili led," vysvětlil Výborný. Chyběl však mezi nimi kapitán David Výborný, jenž se začne připravovat v pondělí.

Na ledě se naopak objevil útočník Vancouveru Radim Vrbata, který se bude s mateřským klubem připravovat na další sezonu v NHL. Středočeši udělali v kádru po vydařené předchozí sezoně, kdy poprvé v historii klubu postoupili do play-off, minimum změn. Dres Bruslařského klubu budou nově oblékat obránci Tomáš Voráček a Marek Trončinský a útočníci Tomáš Urban s Radimem Hruškou. Trončinský však v klubu krátkodobě hostoval v minulé sezoně.

Marek Trončinský:

Utkání Vítkovice - Mladá Boleslav"Vždy je lepší, když jdete někam, kde znáte skoro celý tým. Znali jsme se i ti, kteří přišli teď v létě. Když jsem se dozvěděl, že mě v Třinci už moc nechtějí, tak se to začalo řešit a během týdne to bylo hotové sem. Takže to bylo docela rychlé. Na začátku jsem trénoval s Třincem, pak jsem s nimi ale neodletěl na soustředění do Turecka a připravoval se s Frýdkem-Místkem. Poté jsem se připravoval týden sám a následně jsem se připojil k Bolce v Železné rudě."

Počet odchodů je početnější, nejvýraznější ztrátou pak ukončení kariéry Michala Broše. "Každý trenér má vždy vysoké představy. Myslím ale, že jsme udělali, co jsme mohli," řekl Výborný. "Měli jsme na laně některé hráče, které jsme nedokázali dotáhnout nebo přemluvit, protože šli ještě za lepším nebo neviděli v Boleslavi tu svoji pravou perspektivu. To mě mrzí, protože v jednoho jsem věřil," uvedl.

Klíčové podle něj bude nahradit Broše. "Takové hráče jen tak nenahradíte. Měl velkou roli nejen na ledě, ale i v kabině," podotkl Výborný. Potěšilo ho, že vedení klubu udrželo obránce Václava Kočího nebo Jana Holuba. Angažmá ve městě automobilů si prodloužila i brankářská jednička Martin Růžička. 

Radim Vrbata končí jako spolumajitel klubu

Vrbatův podíl odkoupil předseda klubového představenstva Jan Plachý. Hráč Vancouveru v NHL prý v průběhu minulé sezony dospěl ke zjištění, že klub je na takové úrovni, že není možné podílet se na jeho řízení ze zámoří. Vrbata koupil část akcií v září 2011. "V mé první sezoně coby spolumajitele klubu Mladá Boleslav sestoupila z extraligy a já přiznávám, že jsem v tom všem byl úplně nový a do věcí příliš nezasahoval," uvedl Vrbata, mistr světa z roku 2005.

"Následující dvě prvoligové sezony byly dost specifické. Víceméně na to nejdůležitější - tedy na tvorbu kádru - jsem byl v Čechách a pak jsme všichni celou sezonu čekali na baráž. Loni jsme se ale pohnuli mnohem dál a já zjistil, že to takhle nepůjde," vysvětlil Vrbata. Další akcie klubu patří kromě Plachého městu a společnosti Aufeer Design.

Podle Vrbaty vyžaduje soutěž jako extraliga každodenní řízení klubu. "Toho momentálně nejsem schopen. Chtěl bych v zámoří ještě alespoň jednu dobrou smlouvu, a tak se teď chci ještě soustředit na kariéru. Cítím, že současné rozdělení akcií, a tudíž práv do věcí mluvit, klub spíše brzdí, a to rozhodně nechci," doplnil Vrbata.

Jako každoročně se dnes začal připravovat s týmem na ledě. Po skončení kariéry by se podle všeho mohl do klubového managementu vrátit. "Všichni máme pořád zájem, aby Radim v klubu působil - ať už z pozice majitele, nebo manažera. Jen je třeba to na chvíli odložit. V žádném případě se nerozcházíme ve zlém, naopak se jedná o přátelské a racionální rozhodnutí, které oběma stranám připadá jako to aktuálně nejlepší možné pro klub jako takový," prohlásil Plachý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články