Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zklamání ještě nevyprchalo, přesto zažil Palát nejlepší sezonu

Praha - Po hodně dlouhé, ale úspěšné sezoně se vrátil domů hokejový útočník Ondřej Palát. Vylepšil svá osobní maxima, s Tampou si zahrál finále Stanleyova poháru. To vše se odrazilo i v hodnocení odborníků a jejich hlasování v tradiční anketě Zlatá hokejka. Za vítězným Jakubem Voráčkem a legendou Jaromírem Jágrem skončil Palát před týdnem třetí.

"Myslím, že šlo o nejlepší sezonu. Loni jsem říkal, že chci, aby tahle sezona byla ještě lepší. A myslím, že se to podařilo. Nikdo asi nečekal, že budeme ve finále Stanley Cupu," řekl Palát. "Byli jsme samozřejmě zklamaní, že jsme prohráli, ale za pár dnů jsme si řekli, že sezona byla i tak úspěšná," připomněl porážku 2:4 na zápasy s Chicagem.

Neznamená to však, že by velké zklamání již vymazal z hlavy. Navíc všude v médiích na něho číhají nástrahy, které zachycují pokračující oslavy Blackhawks a připomínají tak pro Blesky nešťastnou sérii. "Už týden se tomu vyhýbám. Jak zapnu facebook, twitter, tak to na mě vylítne. A na to se moc dívat nechci," připustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Palát: Sezona byla úspěšná, škoda, že finále nevyšlo

Podobně dlouhý ročník už jednou v kariéře zažil. "V AHL jsme vyhráli Calder Cup, takže to bylo podobně dlouhé," připomněl úspěšné tažení s týmem Norfolk Admirals před třemi lety. "Ale NHL je o hodně těžší, tam jedete na krev, je tam spousta zápasů. Já jsem se však cítil dobře," ujistil. Dokonce si i vyzkoušel, jaké to je nosit na dresu "áčko", které v mužstvu putuje mezi více hráči.

Přiznal, že ho docela překvapilo, když na něho padla volba. "Když jsem ho viděl připravené na svém dresu, byl jsem trochu překvapený a nervózní. Ale je to pěkné zadostiučinění za všechnu tu tvrdou práci," řekl Palát, jenž přitom kdysi málem ani nebyl draftovaný. "A třeba takový Tyler Johnson ode mě z lajny nebyl draftovaný vůbec. Koukal jsem tehdy (v roce 2011) na internetu s našima na draft, a už to bylo nějak na konci kolem dvousté příčky, tak jsem to vypnul. A za chvíli mi volal agent, že jsem byl draftovaný Tampou. Měl jsem štěstí," připomněl.

Právě s Johnsonem a Rusem Nikitou Kučerovem přitom tvoří jeden z nejobávanějších útoků NHL. Podle Paláta se dobře doplňují a jsou nebezpeční právě proto, že každý z nich je jiný. "Johnson je malý, ale lítá tam jako blázen a umí dávat góly. Kučerov je šikovný, dokáže se vymotat a má velký talent. Já se snažím hrát po rozích, chodit hodně do soubojů a vyhrávat pro kluky puky," popsal.

Jeho osobní výkony se velmi zamlouvaly vedení klubu a ocenil je při výstupních pohovorech i generální manažer Steve Yzerman. "Mluvil jsem s ním asi tři minuty. Říkal, že jsem se mu líbil, že byl spokojený. Ať prý na sobě makám a přijdu na kemp připravený," přiblížil Palát setkání s bývalým útočníkem a jedním z velikánů hokejové historie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články