Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec porazil poslední Znojmo a ukončil sérii šesti porážek

Liberec - Hokejisté Liberce porazili ve 12. extraligovém kole Znojmo 4:1 a ukončili tak sérii šesti porážek. Domácí rozhodli souboj před dnešním kolem nejhorších celků soutěže definitivně až ve třetí třetině a postoupili tak na jedenácté místo v tabulce. Vítěznou premiéru v libereckém dresu absolvoval Petr Nedvěd, který se však do statistiky zápasu výrazně nezapsal.

Liberečtí hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Domácí, kteří předešlé tři duely prohráli po samostatných nájezdech, začali aktivně. Kouč Gregor se rozhodl nasazovat jen tři formace, které dostaly soupeře pod tlak a brankář Trvaj tak od začátku musel dokazovat svoje kvality. Do vedení se však Tygři dostali až v 8. minutě, kdy samostatnou akci zakončil úspěšně Nedorost. 

Poté však rozhodčí Homola vyloučil v rychlém sledu tři liberecké obránce Modrého, Žabku a Jiruše a Znojmo se díky dvouminutové přesilovce pět na tři trvale usadilo v obranném pásmu Liberce. Severočeši dlouho odolávali, i díky několika výborným Hniličkovým zákrokům, nakonec však přesto inkasovali. Čtyři vteřiny před koncem dvojnásobné výhody vyrovnal Haman.

Rozhodla třetí třetina

Hned v úvodu druhé třetiny se ale Bílí Tygři opět dostali do vedení, když Trvaje prostřelil Pletka. Domácí mohli přidat další branku v následné přesilové hře, ale blíže gólu byli bezprostředně po jejím skončení hosté. Mojžíš totiž jel přímo z trestné lavici sám na Hniličku. Liberecký brankář ale jeho střelu vyrazil. Ani jedno mužstvo ale žádný oslnivý hokej nepředvádělo, což se vzhledem jejich postavení v tabulce ani nedalo očekávat. 

Ve třetím dějství se ale domácím podařilo duel zlomit definitivně ve svůj prospěch. Ve 44. minutě Bartovič lehce projel obranou Orlů a překonal Trvaje potřetí. V přesilové hře poté přidal čtvrtou branku Zíb střelou od modré čáry a v této sezoně trápící se hráči Liberce se mohli uklidnit. Nejnižší návštěva v Tipsport Areně v této sezoně tak viděla teprve druhou výhru Liberce doma, Znojmo musí na premiérové body z kluzišť soupeřů čekat dále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články