Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Václav Sýkora jde do KHL, bude trénovat Čerepovec

Čerepovec - Český hokejový trenér Václav Sýkora bude koučovat v Kontinentální lize Čerepovec. Potvrdil tak dohodu, o které se mluvilo od konce března. V Severstalu působil dvaašedesátiletý Sýkora v minulé sezoně od listopadu jako konzultant. Naposledy stál v ročníku 2013/14 na lavičce Lva Praha také v KHL, kde byl nejdříve hlavním koučem a pak se přesunul do role asistenta Fina Kariho Jalonena.

Václav Sýkora
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Dosavadní hlavní kouč Severstalu Igor Petrov bude Sýkorovým asistentem. Dalším se stal Dmitrij Juškevič. V realizačním týmu Čerepovce zůstává český trenér brankářů Rostislav Haas, se kterým už Sýkora spolupracoval ve Lvu Praha. Smlouvu na nadcházející sezonu má v Severstalu gólman Jakub Štěpánek.

"Václav Sýkora je český odborník, který má za sebou úspěšná působení v Česku, Finsku a Kontinentální lize. V minulé sezoně byl do klubu přizván jako konzultant a ukázalo se to jako dobrý krok. Klub se výrazně zlepšil v zápasech i v tabulce a do konce bojoval o účast v play-off," řekl prezident Čerepovce Sergej Toropov.

Čerepovec skončil v minulé sezoně Kontinentální ligy na desátém místě v Západní konferenci a za postupem do play-off zaostal o tři body. "Věřím, že jeho znalosti a zkušenosti na pozici hlavního kouče přinesou klubu úspěch. Teď s kompletním trenérským týmem budeme aktivně pracovat na složení kádru na nadcházející sezonu. Probíhají jednání s řadou hráčů, kteří by měli pozvednout naši hru," doplnil Toropov.

Sýkora trénoval v tuzemsku Kladno, Spartu, Litvínov, Znojmo, Pardubice i tehdy prvoligový Chomutov. Ve Finsku má za sebou angažmá v klubech SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma a Ilves Tampere. V KHL vedl také v sezoně 2010/11 Petrohrad a ve Lvu Praha nahradil na začátku listopadu 2012 Josefa Jandače. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články