Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Giroux: Musíme zařídit, aby se Jágr vůbec nedotkl puku

Praha – Málo o kom se v posledních dnech mluví tolik jako o Jaromíru Jágrovi. Třiačtyřicetiletý veterán svými výkony táhne českou reprezentaci na domácím mistrovství světa a dobře jsou si toho vědomi i soupeři českého týmu v semifinále – favorizovaní Kanaďané. Že si na Jaromíra Jágra budou muset dát dobrý pozor, ví i jeho bývalý spoluhráč z Philadephie Claude Giroux a současný parťák z Floridy Aaron Ekblad.

Claude Giroux
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund

"Musíme zařídit, aby se vůbec nedotkl puku," řekl Claude Giroux, bývalý Jágrův centr ve Philadelphii. "Je to jeden z nejlepších hokejistů, co kdy hokej hráli. O tom není sporu. Musíme si na něj dávat pozor, ale zároveň nesmíme přehlédnout nikoho dalšího. Hokej je týmová hra. Budeme mít video. Vedle Jaromíra je tam dost dalších nebezpečných hráčů. Budeme připraveni," uvedl obránce Aaron Ekblad z Floridy.

Giroux na začátku turnaje při dotazu na Jágra vtipkoval, že neví, kdo to je. Nyní už hovořil jinak. "Hraje dobře. Má rád velké zápasy. Ve čtvrtek na ledě vládl," usmíval se ofenzívní lídr Flyers. "Je to opravdu úžasné, jak se stará o svoje tělo a dře v tréninku. Je na to zvyklý, proto tolik září," nepřekvapila Girouxe Jágrova forma.

Giroux připomněl, že Jágrův přístup k tréninku pozitivně ovlivnil hráče Philadelphie. "Pomohl mně, Seanu Couturierovi a dalším mladým klukům. Hodně jsme se od něj naučili. Mimo led makal tak, že jsme se museli přizpůsobit," uvedl. Na působení nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL v barvách Flyers rád vzpomíná. "Jaromír vidí hru jinak než ostatní. Mě bavilo být jeho spoluhráčem."

Ekblad: Jágr má ten svůj zadek

Na souboj s Jágrem se těší i Ekblad, bude si prý na něj dávat velký pozor. "Musíte být trpěliví. Má ten svůj velký zadek. Nemůžete se kolem něj dostat a vzít mu puk," uvedla devatenáctiletá loňská jednička draftu NHL. Hrát po boku čtvrtého nejproduktivnějšího hráče historie NHL na Floridě je pro Ekblada zážitek. "Nastoupil proti nám na začátku mé premiérové sezony v NHL za New Jersey a dal nám dost neuvěřitelný gól. Když k nám přišel, byl jsem unešený. Je to skvělý hráč," navázal Ekblad.

"Byl to trochu šok, ale pak vidíte, jaký je to příjemný chlap, jakou má vášeň pro hokej, jak dobrý učitel pro nás mladé hráče na Floridě je. V každém týmu je lídr. Bude to těžké."

A slova obdivu má mladý Kanaďan i pro Jágrovy výkony na turnaji."Celý rok jsem viděl, jak je dobrý. Je to dost neuvěřitelný hráč. Nastupovat proti němu i s ním je zábava. Tvrdě maká na ledě i mimo něj. Co jsem slyšel, většinou jeho kariéry to tak je. Tráví hodně času v posilovně po zápase. Pak je jednoduché následovat jeho příklad, když vidíte, k jakým to vede úspěchům. Měl je v minulosti i teď," dodal Ekblad. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články