Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ovečkin je v Praze a posílí Rusko v boji o medaile

Praha - Hokejový útočník Alexandr Ovečkin splnil slib a před semifinálovým zápasem s USA na mistrovství světa posílil ruský tým. Hvězda Washingtonu dorazila do Prahy dokonce dříve než její spoluhráči. Trénink s týmem Ovečkin neabsolvoval, neboť plánovanou podvečerní přípravu obhájců titulu na ledě O2 areny trenér Oleg Znarok zrušil, ale sám pětinásobný nejlepší střelec NHL si i po dlouhé cestě ze zámoří rád zabruslil.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Led je jiný, musím se připravit na větší kluziště. Jsem rád, že jsem si zabruslil," řekl Ovečkin. Jeho Capitals vypadli po porážce v sedmém utkání 2. kola play-off na ledě New Yorku Rangers v noci ze středy na čtvrtek a po výhře Ruska nad Švédskem se Ovečkin mohl připojit k týmu před bojem o finále MS. "Jsem ospalý, ale tuhle situaci znám. Zůstanu vzhůru do deseti, možná do jedenácti a srovnám se s tím," dodal.

Ruská výprava ráno opustila svou základnu v Kravařích, kde v areálu Aloise Hadamczika prožila základní skupinu i přípravu na vítězné čtvrtfinále se Švédy, a vlakem odpoledne dorazila do Prahy. Ovečkin se sbalil po prohře Capitals a chce si spravit chuť v Praze. Do české metropole přiletěl už dopoledne.

Další marný útok na Stanleyův pohár musel strávit. "Je to těžké prohrát sedmý zápas. Ale člověk to musí hodit za hlavu a jít dál. Hned jak jsem mluvil s ruskou hokejovou federací, jsem se rozhodl. Nebyl to problém, ale chci poděkovat washingtonskému klubu, trenérům a generálnímu manažerovi, že mě pochopili a nechali mě jet a hned hrát," ocenil Ovečkin přístup klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ovečkin: Jsem v těžké situaci, ale tým je zkušený a pomůže mi

Pro devětadvacetiletého útočníka není nástup až v závěru šampionátu ničím neobvyklým. Od roku 2004 vynechal Ovečkin jen jedno mistrovství a často se k týmu připojil až v průběhu turnaje. Rusům pomohl k šesti medailím včetně loňského zlata v Minsku. "Prostě chci hrát za svou zemi, pro naše fanoušky, pro mé přátele, rodinu. Je to pro nás velká příležitost udělat další úspěch," prohlásil trojnásobný mistr světa.

Po vyřazení ze Stanleyova poháru nikdy neváhá hned posílit sbornou. Chce být v semifinále a boji o medaile co nejvíce platný. "Je to těžká situace přiletět jen na dva zápasy. Člověk nemá moc času se rozkoukat a připravit. Ale jsem dost starý a zkušený na to, abych se adaptoval," dodal letošní kandidát na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle NHLPA.

Spoluhráči se na něj těšili. "Každému týmu, v kterém hraje, pomáhá silou, góly i svou vůdčí osobností," řekl útočník Viktor Tichonov. Znarok nicméně přiznal, že se zařazením Ovečkina dlouho váhal. "Bylo to těžké rozhodování, jestli na čtvrtfinále dopsat obránce, nebo čekat na Ovečkina. Sám mi zavolal a řekl, že letí i bez všech lékařských prohlídek. Vím, jak ho využít," řekl Znarok. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články