Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fordovská linka jménem Jágr. Góly, přihrávky, kličky, bitky... Připomeňte si

Praha – Jaromír Jágr je na svém desátém mistrovství světa, dosud vstřelil v národním týmu 53 gólů. Ve 43 letech je stále jedním z nejplatnějších hráčů. V důležitých momentech dokáže podržet puk, překvapivě rozehrát, zaskočit v obraně, bít se v nekomfortním prostoru před brankou soupeře nebo chránit mladší spoluhráče. Podívejte se na nejzajímavější Jágrovy momenty na letošním mistrovství světa.

Ilustrační foto

Jágr střelec

V prvním utkání šampionátu hrál Jágr jak jinak než hlavní roli. Drobnou tečí Nakládalovy střely usměrnil puk za záda švédského gólmana Jhonase Enrotha, snížil na 1:2 a zaznamenal jubilejní 50. gól v národním týmu. Kromě gólu naděje vstřelil i gól vítězný (na 3:2 proti Lotyšsku) a góly uklidňující (na 3:1 proti Francii a na 4:2 proti Německu).

Jágrův malíček

Všem českým fanouškům však v prvním utkání turnaje zatrnulo, když Jágr po hbitém seknutí švédského beka Oscara Klefboma odjel na střídačku a s bolestivými grimasami pod dohledem týmového lékaře Pavla Koláře zkoumal naražený malíček. Každému nutně vytanuly na mysli velmi podobné okamžiky z mistrovství světa před deseti lety. Naštěstí tentokrát nešlo o zlomeninu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr si zranil v zápase proti Švédům malíček

Jágr hrál kličkovanou se Švédy i Rakušany

Občas to zkrátka vezme na sebe a obránci se stanou diváky. I když puk vždycky neskončí v síti, je čím se bavit. Nádhernou akci ukázal Jágr v utkání se Švédy a něco podobného zkusil i proti Rakušanům.

Je nám líto, video expirovalo.
Šance v utkání Česko - Švédsko: Kličkovaná Jaromíra Jágra (31. min.)

Jágr má oči všude

Dokonalá technika a hlavně vytříbený přehled o hře. Jágr v duelu s Německem předvedl, že své spoluhráče dokáže vycítit a i naslepo přesně přihrát. Jakub Voráček toho dokonale využil.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Německo - Česko: Voráček - 2:3 (28. min.)

Jágr bijec

"V NHL jsem skoro nejmenší rváč. Tady je to naopak. Musím do toho jít," řekl po utkání s Němci Jágr. Tým musí táhnout za jeden provaz. Hráč s osmašedesátkou na dresu ukázal jak proti Francii, tak s Německem, že když je zapotřebí, nevyhýbá se ani bitkám.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr se zapojil do šarvátky a zastal se Simona v utkání s Francií
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články