Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zaťovič: Trefil jsem to hodně špatně, se štěstím ale puk zapadl do brány

Praha – Asi málokdo čekal, že právě on by měl dávat důležité góly a rozhodovat zápasy. Ovšem opak je pravdou. Martin Zaťovič svou čtvrtou brankou na šampionátu vyrovnal na 1:1 v utkání se Švýcarskem a nasměroval české mužstvo k obratu, který Češi dokončili v samostatných nájezdech. Zaťovič je momentálně spolu s Jaromírem Jágrem nejlepším českým střelcem na turnaji, přiznává ale, že jeho výstavní gól proti Švýcarsku byl hodně šťastný.

Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Utkání se Švýcarskem jste dovedli k výhře, jednoduchý duel to ale určitě nebyl. Jak jste viděl utkání vy?

Byl to těžký zápas, to všichni viděli. Švýcaři hráli výborně z obrany, hráli hodně před brankou a nám se tam nedařilo prosazovat. Nedali jsme první gól, takže to bylo složitější.

Vstup do utkání jste tentokrát měli lepší než v předchozích zápasech, přesto jste po první třetině opět prohrávali. Čím to bylo?

Těžko říct. Už víc zápasů jsme měli prvních sedm minut úplně super, ale jak nám to tam nepadne, tak soupeř nabere dech. Dá nám gól a nás to trochu srazí, takže hra vypadá jinak najednou. Ve čtvrtek je nový zápas a tam se nám to už konečně povede.

Nemohlo to být i tím, že jste v první třetině hráli hned čtyřikrát v oslabení?

Ano, byli jsme čtyřikrát vyloučení, takže to taky nepomůže a oni dali gól, když jsme hráli ve třech. Tak to je samozřejmě taky trochu nakopne. Musíme se z toho poučit a nebýt tolik vylučovaní.

Vaše formace hraje na turnaji výborně. Nedotýkají se vás na rozdíl od ostatních řad ani změny v personálním obsazení. Vy jste dal teď další důležitý gól proti Švýcarsku. Čím to, že se vám tak daří?

Těžko říct. My si hodně vyhovíme, ale vůbec to není o nás. Je to vždy o týmu. U gólu jsme teď stejně byli úplně přeházení, nahrával mi Honza Kovář. My jsme rádi, že jsme vyrovnali a vyhráli na nájezdy.

Váš gól proti Švýcarsku byla krásná rána umístěná přesně do horního růžku branky. Mířil jste, nebo jste prostě praštil do puku?

Potkali jsme se s Honzou Kovářem očima a já přesně věděl, co udělá. Tak jsem jen čekal, až se mi otevře místo. Střílel jsem do protipohybu gólmana, ale trefil jsem to hodně špatně. Takže puk letěl pomalu a se štěstím zapadl do brány. Ale jsem za to rád, samozřejmě.

Velkou část zápasu jste hráli bez Jaromíra Jágra, který zmizel do kabin. Jak se hraje bez hokejisty, jako je Jaromír?

Takový hráč chybí vždycky. My se s tím ale musíme vypořádat. Může se to klidně stát ve čtvrtfinále nebo kdykoliv jindy. Je nás tam dost, abychom se o to postarali.

Ve čtvrtfinále vás čekají Finové. Víte, co čekat? Na co se připravit?

Známe je všichni dobře. Hráváme proti nim Euro Hockey Tour. Předvádějí rychlý důrazný hokej, bude to plné soubojů a čeká nás hodně bruslení. Já myslím, že se s tím popereme.

Bylo utkání se Švýcary taková příprava na čtvrtfinále?

Chtěli jsme se na to připravit, hrát dobře zezadu. Nedostat gól. Nakonec jsme dostali jeden. Hodně lidí si sice řekne, že Švýcarsko je lehký soupeř, ale tak to určitě není a my jsme rádi za dva body.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články