Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Růžička o Jágrovi: Myslím, že na čtvrtfinále bude v pořádku

Praha - Jen dvě střídání a 1:55 minuty čistého času odehrál v dnešním zápase proti Švýcarsku na mistrovství světa hvězdný útočník Jaromír Jágr. Poté se na střídačce krátce "masíroval" míčkem, následně zamířil do kabin a do utkání již nezasáhl. Vedení české výpravy jeho stav nespecifikovalo. "Nemohu k tomu nic říct, musí se k tomu vyjádřit lékaři. Uvidí se ve středu," řekl kouč Vladimír Růžička. "Myslím si, že to snad bude v pořádku," doplnil Růžička.

Jaromír Jágr v utkání se Švýcarskem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Bezprostředně po duelu Jágrův zdravotní stav příliš neřešili ani jeho spoluhráči. "Já jsem si jen všiml, že v první třetině odešel. Doufám ale, že bude do dalších duelů v pohodě," řekl útočník Tomáš Hertl. "Chtěli jsme vyhrát, i když tam Jarda nebyl. Nemysleli jsme na to. Je to hráč, kterému se tady hodně daří. Dává góly, nahrává, ale máme tu kvalitní hráče, takže ho my ostatní musíme nahradit," dodal Hertl.

"Zranění se v hokeji stávají. Samozřejmě že Jarda je jeden z našich nejlepších hráčů, předváděl to každý zápas. Samozřejmě je to ztráta, protože má ohromnou sílu dopředu, ty beky utahá. I když třeba nedá gól nebo neboduje, tak ti beci soupeře jsou pak ve třetí třetině unavení, protože hrát proti němu jeden na jednoho není nic jednoduchého," řekl kapitán českého celku Jakub Voráček.

Třiačtyřicetiletý Jágr nedohrál ani úvodní zápas turnaje proti Švédsku, kdy si poranil malíček na levé ruce. Se čtyřmi góly se dělí o pozici nejlepšího českého střelce na šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švýcarsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články