Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výsledky na MS odpovídají úrovni našeho hokeje, zní ze slovenských médií

Bratislava – Vítězství Běloruska nad Nory znamenalo, že i letos zůstane čtvrtfinále bez slovenské účasti. Konec svěřenců českého kouče Vladimíra Vůjtka v základní části turnaje jen odráží současnou úroveň hokeje na Slovensku, napsal server Denník N. Občas se do čtvrtfinále dostaneme, většinou ale ne, pokračuje komentář. Také deník SME si všímá toho, že Slováci opět obsadili devátou příčku.

Střídačka slovenských hokejistů
zdroj: ČTK

"Ačkoliv se neúčast ve čtvrtfinále bude hodnotit jako neúspěch, výsledky jen odrážejí současnou úroveň slovenského hokeje. Postup do čtvrtfinále pro naše hokejisty není lehkou misí," píše Denník N. Světový hokej rozdělil na šest lepších týmů a zbývajících šest, sedm, které je následují. Slovensko přitom řadí až do druhé skupiny, jakkoli se to fanouškům nemusí líbit.

Pokud by Slováci chtěli pomýšlet na čtvrtfinále vrcholných hokejových šampionátů, museli by porážet týmy jako Norsko a Bělorusko. "To je při vyrovnanosti týmů těžká úloha. Tento rok o to těžší, že nám je vylosovali na začátek turnaje a za pět dní jsme měli vyhrát všechny čtyři zápasy," tvrdí komentář.

Potřetí bez čtvrtfinále

"Slovenský hokej zůstal na vrcholovém fóru potřetí v řadě bez čtvrtfinále. Jeho reprezentanti po zimních olympijských hrách v Soči a loňském šampionátu v Minsku zůstali před branami základního úspěchu i na mistrovstvích světa v Česku, kde obsadili opět devátou příčku," píše na svém webu list SME.

"Bělorusové směřují do čtvrtfinále, Slováci domů," uvedl zase portál Šport.sk. Právě hokejisté Běloruska si vítězstvím nad Norskem zajistili účast v další fázi turnaje jako poslední ze základní skupiny B a definitivně tím zavřeli Slovákům dveře do čtvrtfinále. Server shrnuje bilanci za poslední roky – Slováci naposledy postoupili do vyřazovacích bojů v Helsinkách 2013, kdy ale prohráli s domácími Finy 3:4. Při loňském šampionátu v Minsku rovněž skončili ve skupině a na olympiádě v Soči podlehli v zápase o čtvrtfinále českému týmu 3:5.

"Konec nadějím. Bělorusové postoupili na slovenský úkor," napsal portál Aktuálne.sk ještě před posledním vystoupením slovenských hokejistů na šampionátu proti výběru Spojených států, kterým se Vůjtek loučí se čtyřletou prací pro slovenskou reprezentaci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články