Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jde o důležitý vylaďovací zápas, říká Čáslava před Švýcary

Praha - Poslední zápas v základní skupině proti Švýcarsku může vypadat jako zápas o ničem. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky bez ohledu na výsledek obsadí v úvodní části turnaje třetí místo a ve čtvrtfinále se utkají s druhým týmem z ostravské skupiny. Podle obránce Petra Čáslavy však utkání svůj význam má, především z hlediska přípravy na čtvrtfinále.

Petr Čáslava
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Je pravda, že bodově a tabulkově na tom nezáleží, ale je to strašně důležitý zápas. Je potřeba vše doladit, aby si to sedlo, a připravit se na ten nejdůležitější zápas," řekl Čáslava.

Že by Češi utkání se Švýcary vypustili a šetřili síly na čtvrteční čtvrtfinále, podle pětatřicetiletého beka nepřichází v úvahu. "Já se nebudu bavit o nějaké případné porážce, jdu do toho na 100 procent a chceme to vyhrát," řekl Čáslava.

Kvalitu švýcarského mužstva příliš neřeší. "Tady je každý nepříjemný," pousmál se mistr světa z roku 2010. "Jsou to těžké zápasy, jdou rychle po sobě a všichni jsou dobře připravení," doplnil kapitán extraligových Pardubic, který startuje na osmém světovém šampionátu.

Český tým má zatím na turnaji stále problémy s obranou. Sice již tolik neinkasuje jako na začátku, ale trenér Růžička stále není spokojený s defenzivní činností všech hráčů. "Já bych to nebral tak tragicky. Na kritická slova už jsme si zvykli. Beci hodně podporují útok, máme dost kanadských bodů, máme dobré přesilovky. Myslím si, že se to moc hrotí," uvedl Čáslava.

Uvědomuje si ale, že se defenziva musí zlepšit. "Všechno jsme si řekli a ukázali. Musíme hrát víc spolu a nesmíme být tak roztahaní po celém hřišti. Kluziště je tady obrovské, pak tam propadáme a jsou z toho přečíslení," dodal Čáslava.

V případě dalšího českého postupu na turnaji může zkušený obránce v Praze odehrát jubilejní 200. zápas v národním týmu. Před duelem se Švýcarskem jich má na kontě 197.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články