Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Simon: Se čtvrtfinále každý počítal, ale lehké to nebylo

Praha - Nejmladší hráč českého týmu na šampionátu Dominik Simon se prezentuje skvělým pohybem i chutí k hokeji. Spolu s Petrem Koukalem a Martinem Zaťovičem tvoří čtvrtý útok a jejich projev působí velice sympaticky a uvolněně. "Mám štěstí, že tu můžu ve dvaceti letech být. O to víc, že je to domácí šampionát. Snažím se si to užívat," řekl před posledním duelem Čechů ve skupině.

Účast ve čtvrtfinále si Češi museli tvrdě vybojovat v utkání s Německem. "Němci do nás šli agresivně. Dostávali nás pod tlak. Bohužel jsme zase dostali gól jako první. Pozitivní je, že se v takových momentech dokážeme dostat zpátky do zápasu. Se čtvrtfinále všichni počítali, ale myslím, že nebylo vůbec lehké se do něj dostat." vrátil se k postupu i zápasu s Německem.

Vlažné začátky Čechů si podle něj uvědomuje celý tým. "Musíme se vyvarovat chyb na začátku. Trenéři nás nabádají, abychom je nedělali. Trénujeme a mluvíme o tom v kabině. Možná se někdy necháme strhnout kulisou a zapomínáme na zadní vrátka, ale myslím si, že nám zase lidi v mnoha směrech pomáhají. Atmosféra je nádherná, nikdo si nemůže stěžovat," konstatoval.

V utkání s Francií ho kouč Růžička zařadil po bok Jaromíra Jágra a Simon se odměnil asistencí u Jágrovy trefy. "Když jsem věděl, že s ním půjdu do sestavy, tak jsem si přál, abychom dali nějaký gól a hlavně, aby se vyhrálo. To se podařilo, takže jsem rád a určitě si to budu pamatovat," prohlásil.

Dle svých slov Simon zatím nepociťuje náročnost programu. "Snažím se co nejvíce regenerovat po každém zápase. Snad to tak bude i dál a únava se neprojeví," doufá benjamínek týmu.

Čtvrtá formace na ledě odvádí skvělou práci. Simon vstřelil gól Švédsku a má na kontě i pět asistencí. V bodování plus/mínus svítí v jeho kolonce +5. Jeho parťák z útoku Martin Zaťovič se trefil proti Kanadě a centr Petr Koukal jako poslední z jejich trojice proti Německu. "Góly jsou pro nás odměna. Na našich předchozích trefách měl "Kouky" určitě lví podíl. Snažíme se, abychom se nesjížděli. Už je to trochu znát a víme, kde kdo je," řekl ke spolupráci.

Úterní dopoledne budou mít hráči volno, neabsolvují tedy tradiční rozbruslení. Simon ve studiu popsal, jak tedy probíhal poslední trénink před Švýcarskem. "Atmosféra na tréninku byla dobrá, ostatně jako vždy. Snažili jsme se to odbruslit co nejvíce, pak šlo hlavně o rychlejší a tvrdší rozehrávání puků. Trenér na nás v tomhle hodně apeloval," uvedl Simon.

Přiblížil i nápad maroda Jakuba Klepiše. "Bylo to vtipné. Že to byly Voráčkovy spodky? To vůbec nevím," řekl překvapeně Simon. Na poznámku, že byly vyprané, poznamenal: "Dobře pro něj," usmíval se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články