Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hertl: S Němci jsme začali bídně. Dát nám dva góly, je po nás

Praha – Českým hokejistům na domácím šampionátu zatím nevycházejí vstupy do utkání. Zápas co zápas má v první třetině výkon českých hráčů k ideálu daleko. Hned čtyřikrát z dosavadních šesti duelů dostali Češi první branku a museli utkání otáčet. Tomáš Hertl ví, že do čtvrtfinále budou muset čeští reprezentanti vstoupit lépe, protože silnější celky by jejich chyby potrestaly.

Tomáš Hertl na tréninku hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Proti Německu jste vybojovali čtvrtou výhru na turnaji, stejně jako ty předchozí se ale ani toto vítězství nerodilo lehce. Jak utkání hodnotíte vy?

Zase jsme začali bídně. To už není normální. To je tak se všemi týmy. Kdyby nám dali dva rychlé góly, tak bylo po nás. Němci začali dobře a celý zápas jsme měli co dělat. Zatímco Francouze či Rakušany jsme pak začali v těch předchozích zápasech vysloveně přehrávat, tak tady to tak nebylo. Ale urvali jsme to a to je důležité.

Čím to, že vám nevychází začátky utkání?

Vůbec nevím. Nevím, co bych řekl, proč nám to nejde. Těžko říct, ale je to zbytečné. Teď jsme to ještě urvali, ale proti silnějším soupeřům nás to může mrzet. I když tentokrát prvních zhruba osm minut nebylo špatných, pak jsme ale začali neuvěřitelně chybovat a Němci tam měli obrovské množství šancí. Naštěstí nás Ondra Pavelec zase podržel.

Jak jste sám zmínil, Němci měli v první třetině několik vyložených šancí, kdy střílející hráč v podstatě stál tváří v tvář brankáři Pavelcovi. Z čeho tyto chyby pramenily? Jednalo se spíše o individuální selhání, nebo o systémový problém?

Nevím. Spíš jsme se špatně domluvili. Špatně se odehraje jedna nahrávka, najednou se to zkazí celé. Na tyhle malé chyby si musíme dávat pozor, protože velké týmy jako Švédsko nebo Kanada to určitě potrestají.

Nepříznivý vývoj utkání jste ale nakonec dokázali otočit a dovést duel do vítězného konce. Kde se zápas zlomil?

Otočili jsme to už ve druhé třetině. Dali jsme góly, využili přesilovku, ale hlavně Ondra Pavelec nás podržel výbornými zákroky. Pak už jsme to urvali. Ještě jsme mohli přidat další branky, ale jsou to důležité tři body pro nás.

Jak vy osobně jste se cítil na ledě?

Cítil jsem se celkem dobře. Když jsem měl puk, tak jsem se snažil něco udělat. Nahrát. Měl jsem i nějakou šanci. Škoda, že to tam nepadlo. Ale myslím, že to nebylo špatné.

Ve druhé třetině se Jaromír Jágr zapojil do potyčky za německou brankou. Víte, co se tam stalo? Neříkal vám Jaromír v kabině, k čemu došlo?

Jarda tam šťoural puk, pak ho Němci postrčili, Honza Kováč mu šel pomoct a Jardu už pak jenom vyloučili. Myslím, že to asi nebyl faul. Ale nevím, neviděl jsem to.

Po výhře nad Německem máte jistý postup do čtvrtfinále. Vaším soupeřem v play-off bude nejspíš někdo z trojice Rusko, Finsko a USA. Koho vy byste si nejvíce přál, respektive který soupeř by vám podle vašeho mínění nejvíce seděl?

Nejde si vybírat. Všechno jsou to velice kvalitní týmy. Američané mají mladé rychlé mužstvo, Rusové jsou celek každoročně plný hvězd a Finové také. Takže tam si nejde vybírat. My teď hlavně ještě máme jeden zápas proti Švýcarsku. To je taková malá příprava na čtvrtfinále. Musíme to odehrát na sto procent a Švýcary porazit. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články