Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nové posily pro Hradec: Přijde gólman Svoboda a dva kanadští útočníci

Hradec Králové - Brankář Adam Svoboda bude v extralize nově chytat za Hradec Králové. Vedle Svobody posílí tým také kanadští útočníci Brian Ihnacak a Adam Courchaine. Už minulý týden navíc Hradec oznámil, že angažoval gólmana Tomáše Krále, obránce Karla Pilaře a útočníka Bedřicha Köhlera.

Adam Svoboda
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sedmatřicetiletý Svoboda naposledy působil ve Slavii, se kterou sestoupil z extraligy. V roce 2008 s červenobílými získal titul, což se mu povedlo i předloni s Plzní. Řadu let nastupoval za Pardubice, nyní se stal hráčem jejich východočeského rivala. "Doplní naše tři mladé gólmany a měl by nám také v rámci možností pomoci s výchovou mladých nadějných brankářů," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Svoboda podepsal roční smlouvu s opcí. 

Ihnacak je synem bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka. Třicetiletý rodák z Toronta, který loni hrál za Itálii na mistrovství světa, strávil poslední ročník v norské Valerenze. Hrál také v zámoří, na Slovensku, v Itálii a ve Švédsku. "S Brianem jsme komunikovali již před loňskou sezonou, ale nakonec jsme dali přednost jiným hráčům. I letos dokázal, že je produktivním útočníkem, a proto jsme se k jednání vrátili a nakonec se dohodli na roční spolupráci," řekl Kmoníček.

Stejně starý Courchaine přišel z Krefeldu, v jehož dresu loni vyhrál kanadské bodování německé ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články