Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Výhra znamená postup. Hokejisty čeká duel s Německem

Praha - Čeští hokejisté se ve svém předposledním utkání ve skupině střetnou s Německem. V případě vítězství si mohou svěřenci Vladimíra Růžičky s předstihem zajistit postup do čtvrtfinále. Češi mají na svém kontě deset bodů, Němci šest. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte od 15:45 na ČT sport a našem webu.

Zleva Jiří Novotný, Jan Kolář a Martin Erat přicházejí na rozbruslení
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Němci na turnaji nejdříve zdolali Francii (2:1), pak ale utrpěli debakl s Kanadou (0:10) a podlehli Švýcarsku (0:1) i Švédsku. V pátek však vyhráli nad Lotyšskem (2:1) a místo boje o záchranu mohou pomýšlet na první postup do čtvrtfinále od roku 2011. A to i přesto, že trenér Pat Cortina napočítal před turnajem z různých důvodů přes dvacet omluvenek a v týmu má jedinou posilu z NHL.

"Těžko říct, jaké to s Němci bude. Myslím si, že to bude těžší než poslední dva duely. Němci se dokázali vrátit do zápasu se Švédskem, i když prohrávali, pak Švédy zatlačili. My musíme vstoupit do zápasu lépe než proti Rakousku," přeje si Růžička. "Oni hrají agresivní hokej, hodně bruslí. Myslíme si, že to určitě bude těžší zápas," doplnil asistent Ondřej Weissmann.

Pravděpodobná sestava ČR: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík - Voráček, Sobotka, Hertl - Jágr, Jan Kovář, Červenka - Smoleňák, Novotný, Erat - Simon, Koukal, Zaťovič.

Český tým nastoupí znovu bez útočníka Jakuba Klepiše, který se zranil před týdnem v druhém utkání proti Lotyšsku. "Hodně se to zlepšilo, ale pořád je to bolestivé. Uvidíme ještě zítra, jak to postoupí. Dostává nějaké injekce, doktoři s ním pracují. Nechceme ale riskovat, aby přišla první rána a vrátilo se to tam, kde to bylo," uvedl Weissmann.

Sestava bude stejná jako proti Rakousku, v brance opět Ondřej Pavelec. "Včera odchytal vynikající utkání, nebýt jeho, tak jsme možná prohrávali 0:2 nebo 0:3. V útočném pásmu se tři útočníci propadali pod kotouč, docházelo tak k přečíslení. Nám se první půlka utkání nelíbila, rozebrali jsme si to na videu a vyříkali. Dneska jsme nacvičovali, jak si pokryjeme hráče u mantinelu. Pořád se věnujeme obraně a budeme v tom pokračovat," dodal Weissmann.

Sport
zdroj: ČT4

Útočník Petr Koukal v roce 2012 dal při výhře 8:1 proti Německu dva góly, proti stejnému soupeři by teď mohl prolomit aktuální bilanci. Na turnaji je zatím bez bodu. "Už je to tři roky? To teda hrozně letí. Už jsem to trochu odpískal a říkal, že ten gól si šetřím na čtvrtfinále jako vítězný. Ale uvidíme, třeba to teď vyjde zase proti Němcům," řekl s úsměvem centr čtvrté formace.

Češi porazili Němce ve vzájemných zápasech devětkrát za sebou a naposledy jim podlehli v srpnu 2007 v přípravném zápase (2:4). Předtím s nimi prohráli i v květnu stejného roku na mistrovství světa v Rusku (0:2).

Další dvě vystoupení na MS patřila českému týmu: v Bratislavě 2011 vyhrál 5:2 a před dvěma roky ve Stockholmu 8:1. Samostatná reprezentace vedle prohry v Mytiščích musela strávit porážku na velké mezinárodní akci s Němci už jen jednou - v roce 1996 na Světovém poháru slavili v Garmisch-Partenkirchenu proti týmu plnému hvězd z NHL vysoké vítězství 7:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté pilovali před Německem především obrannou činnost
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články