Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Mužstvo má za každého stavu obrovskou bojovnost, těší Růžičku

Praha - Čeští hokejisté poprvé na mistrovství světa odehráli utkání bez inkasované branky, trenér Vladimír Růžička přesto nebyl spokojen s obrannou činností. Po výhře nad Rakouskem 4:0 poukázal na fakt, že zejména v první třetině měl soupeř řadu šancí a český tým několikrát podržel brankář Ondřej Pavelec.

Trenéři Ondřej Weissmann (vlevo) a Vladimír Růžička na české střídačce
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"V první třetině nám chyběl pohyb, soupeř dobře bránil a chodil do rychlých protiútoků. Ondra nás podržel, protože Rakušané se dostali do dvou tutových šancí a on to chytil," řekl Růžička po utkání. "Nemůžeme propadat za puk. Nám jednou přihrávkou přehrají tři hráče, to se nesmí stávat. Z toho jsou přečíslení. Máme dost videa, ale budeme na tom muset zapracovat. Zase si to rozebereme," prohlásil.

Český tým se proti nováčkovi elitní skupiny prosadil až ve druhé polovině druhé třetiny. "Díky forčekingu jsme si vytvořili obrovský tlak. Soupeř nemohl v obranném pásmu rozehrát kotouče a ke konci třetiny jsme dali rychlé góly. Pak se to trošku uklidnilo. Na začátku třetí třetiny, po sedmi vteřinách, jsme dali čtvrtou branku a pak už se zápas dohrával," zhodnotil Růžička pátý zápas reprezentace na MS.

Uklidnění přinesl zejména druhý gól. "Pak začalo mužstvo hrát úplně jinak," uvedl kouč. I přes kritiku defenzivní činnosti své svěřence ocenil. "Jsem nadšený z toho, že mužstvo má obrovskou bojovnost. Za jakéhokoliv stavu. Toho si vážím," řekl Růžička a vyzdvihl Pavelcův výkon.

Přestože výkony brankářů nejprve nechtěl hodnotil. "Ondra chytá dobře. Dnes výborně. Neměl moc zákroků, ale chytil čtyři pět gólů, kdy tam byl soupeř sám před brankou. Vždy už jsem to tam viděl a on to vykopl. Je vidět, že si začíná věřit. Není proč něco měnit," naznačil, že Pavelec bude chytat i nadále.

V neděli se čeští hokejisté utkají s Německem. "Bude to další těžký soupeř. Německo odehrálo velmi dobrý zápas se Švédskem a musíme se na to připravit. Dokázali se vrátit do zápasu, a i když prohrávali, tlačili Švédy. Musíme do utkání vstoupit lépe než dnes," uvedl Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články