Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sýkora s Jalonenem znovu na jedné lodi. Český kouč se chopil role organizátora

Ostrava – Trenéři Kari Jalonen a Václav Sýkora loni bojovali ve finále Gagarinova poháru. Letos se znovu setkali – u finské hokejové reprezentace. Oba však plní úplně jiné úkoly a Sýkora ten svůj přijal se zápalem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Sýkora radí Finům. Je nejlepší, tvrdí Jalonen

"Kari Jalonen mi někdy v červenci volal a požádal mě, abych týmu v průběhu mistrovství pomáhal s organizací," prozradil Sýkora. "Baví mě to, je to jiná zkušenost," prohlásil.

Hlavní finský kouč Jalonen přiznal, že si se Sýkorou velmi porozuměl. "Vzal jsem si ho sem proto, že jsme spolu pracovali minulou sezonu ve Lvu a já jsem zjistil, že to je, jako kdybych ho znal mnoho let. Je to člověk, který našemu týmu, tedy Lvu, hrozně moc pomohl. Tady nám ale nepomáhá hokejově. Není členem trenérského týmu. Zná ale tohle město a zemi. Našim klukům jsem řekl, že je to ze všech hostitelů ten úplně nejlepší. Dělá všechno okolo týmu. Časové rozvrhy na jídlo a cestování a všechno ostatní," popsal Jalonen.

S novou rolí se Sýkora musel sžívat. "Nečekal jsem, že je tolik věcí potřeba zařídit, ale už jsem si to vyzkoušel týden před mistrovstvím, kdy Finsko hrálo dvě přátelská utkání ve Znojmě a Brně s českým týmem. Tady už jsem věděl, do čeho jdu," uvedl kouč, který kromě Lva vedl například i Spartu nebo Pardubice, s nimiž vybojoval extraligové tituly.

Organizace není vůbec jednoduchá záležitost. "Některé dny jsme odjížděli na tréninky třeba natřikrát. Trenéři odjížděli dvě hodiny před hráči, aby si připravili vše na trénink, udělali si videorozbor, pak odjížděli maséři a členové realizačního týmu, nakonec hráči. I na logistiku je to docela náročné – skloubit to ještě časově se stravou, když mají hráči třeba rozpětí hodinu a půl na oběd," vysvětlil Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články