Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Společné focení i trénink. Hokejisté chtějí zlepšit hlavně komunikaci na ledě

Praha - Zatímco včerejšek měli čeští hokejisté relativně volný a mnozí z nich využili času třeba k návštěvě svých rodin, nyní už jsou znovu k ruce trenérům. V O2 aréně proběhlo týmové focení i týmový trénink, do kterého se plně nezapojil Jakub Klepiš. Hráči se zaměřovali především na zlepšení vzájemné komunikace při hře.

Focení českého týmu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Týmového focení se zúčastnili všichni hráči, kteří zůstávají s týmem. Na ledě tak byl i Jakub Klepiš, jenž se však posléze převlékl do modrého dresu signalizujícího, že zřejmě stále není zcela zdravotně v pořádku. Nad jeho účastí v duelu s Francií se tak vznáší otazník.

"Nemám to vůbec rád, když musím zápas sledovat jen z tribuny. A ještě navíc, když je mistrovství... Bolí to, ale to je hokej. Mrzí mě to moc," řekl Klepiš. "Každopádně je daleko horší být na tribuně než ten zápas hrát," dodal.

Ohledně toho, kdy by mohl naskočit zpět do sestavy, je opatrný. Naděje se však nevzdává. "Teď opravdu nelze říct přesný den, co a jak bude. Pracujeme na tom s fyzioterapeutem týmu Michalem Trucem, jsem tedy v těch nejlepších rukách. Je to pár dnů a mohu říci, že se to akorát zlepšuje. Pořád to však není ideální, takže do zápasu ještě nepůjdu. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál," přiblížil Klepiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Focení a trénink. Bude Klepiš v pořádku?

Trenéři se na tréninku zaměřovovali především na zlepšení defenzivní části hry a také na komunikaci mezi jednotlivými řadami. Ta, jak hráči sami přiznávají, často vázne. "Měli bychom hlavně víc mluvit - všech pět hráčů na ledě. Protože samozřejmě ten, kdo je otočený zády, nevidí hru. Musíme na sebe mluvit a pomoci si. Být na tom místě, kde bychom měli být. Dost často se nám stává, že jsme pod tlakem a nikdo tam nemluví," poznamenal útočník Jiří Novotný.

"Zbytečné chyby v obraně. Vždy propadneme my útočníci, anebo naopak obránci a to se nesmí stávat," doplnil Novotného Tomáš Hertl.

Na utkání se připravují taktéž Francouzi. "Češi jsou možná nejsnadnější soupeř z té nejsilnější trojice, ale mají také skvělé hráče," uvedl útočník Antoine Rousse. "Češi mají dobrý tým, my budeme hrát i proti divákům, ale nikdy nevíte. Musíte pořád věřit," uvedla jediná posila Francouzů z NHL.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články