Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Více školáků do hledišť, takový je plán organizátorů MS

Praha - Další děti ze základních a hokejových klubů chtějí přilákat do hledišť pražské O2 areny a ostravské ČEZ Arény organizátoři mistrovství světa. Nabídka volných vstupenek se z původních pěti rozšířila už na dvanáct zápasů a stále je šance dostat se například i na utkání Kanady s hvězdou Sidneym Crosbym. 

O2 arena
zdroj: ČTK autor: Michal Karamyt

"Samozřejmě to nejsou vstupenky na zápasy českého národního týmu, které jsou vyprodané. Nechceme ale, aby místa na další utkání zůstala prázdná. Osobně mi je líto každé sedačky, která zůstane neobsazená, když se dá obsadit takto smysluplným způsobem," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Původně organizační výbor počítal s 35 000 vstupenkami do škol a 10 000 do hokejových klubů. "Není to žádný strop. Klidně bych byl rád, abychom se přes ten počet dostali. Cílem je, aby děti přišly. Vítáme každého, kdo projeví zájem," uvedl Urban. "Cílem je poskytnout zážitek dětem do 14 až 15 let, i když třeba nemusí hrát hokej. Ale začnou mít k hokeji nebo sportu nějaký vztah, možná jejich děti budou hrát hokej, možná z nich budou fanoušci nebo manažeři a budou podporovat hokej."

První nabídka mířila jen do škol z Prahy, Středočeského kraje, Ostravy a Moravskoslezského kraje. "Počítali jsme s druhým kolem nabídky. Nejdříve byla omezená na 25 dětí na školu. V mnohých byl velký zájem a problém vybrat děti. Proto pokud projevila škola větší zájem, tak jsme vyhověli. Stejně tak i školám z jiných krajů, které se samy přihlásily. Teď tento projekt otvíráme i pro veškeré základní školy v republice," uvedl Urban.

V Praze mají školáci možnost zavítat na šest zápasů - v úterý 5. května Švýcarsko - Německo (16:15) a Rakousko - Francie (20:15), v sobotu 9. května Rakousko - Lotyšsko (16:15), v pondělí 11. května Německo - Rakousko (16:15) a v úterý 12. května Kanada - Rakousko (12:15) a Lotyšsko - Francie (16:15).

V Ostravě se jedná o stejný počet utkání. V nabídce je v úterý 5. května Dánsko - Bělorusko (16:15), ve čtvrtek 7. května USA - Bělorusko (16:15), Finsko - Slovinsko (20:15), o den později Slovinsko - Norsko (16:15) a v pondělí 11. května Finsko - Bělorusko (16:15) a Slovinsko - Dánsko (20:15).

Organizátoři už v první vlně školy sami oslovili, zájemci se mohou hlásit na e-mail: projekt@iihfworlds2015.com

Šampionát chce překonat divácký rekord z loňska z Minsku. Tehdejších 640 044 diváků, což bylo v průměru 10 001 na zápas, trumflo předchozí MS v Česku v roce 2004. "Po šestnácti zápasech máme průměr na utkání 11 150 diváků a rádi bychom rekord překonali. Ale ne za každou cenu," řekl Urban.

"Z klubu se například ptali, jestli mohou přijet i rodiče. Ale je to dělané jen pro děti a s nimi nejnutnější dozor. Rodičům nabízíme, že si do stejného sektoru mohou vstupenky přikoupit," uvedl Urban. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články