Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Daňo: Nájezdy jsou o tom, jak si při nich věříte. A já si věřil

Ostrava - Slovenský útočník Marko Daňo rozhodl utkání s Dánskem precizně provedeným blafákem do forhendu. V samostatných nájezdech tak zastínil svého reprezentačního kolegu Mariána Gáboríka, který dvakrát neuspěl.

Marko Daňo po rozhodujícím nájezdu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Šel jsem do toho s tím, že chci dát gól. To je podstatné. Nájezdy jsou o tom, jak si při nich věříte. A já si věřil, což jsem řekl i trenérovi, když se mě zeptal," prohlásil Daňo. "Podíval jsem se na brankáře, snažil se ho rozhodit pohybem a viděl tam místo na vyrážečku, tak jsem to tam zkusil vystřelit. Naštěstí to tam padlo," doplnil s úlevou.

Dost možná pomohla úspěšnému střelci k rozhodujícímu gólu i nová hůl. "Vyměnil jsem si hokejku za čerstvou a šel jsem na to. Byla to úplně nová hokejka, zcela poprvé použitá, takže si ji teď nechám i na další zápasy," plánoval dvacetiletý forvard.

Slováci mají v nohách velmi náročný zápas. "Dánové hráli dobře a my jsme dlouho nenacházeli cestu, jak se prosadit. Snažili jsme se hodně střílet, ale brankář měl svůj den a chytal velmi dobře. Když jsme dali gól na 1:1, nervozita opadla. Byly tam šance, to je pozitivum. Na druhé straně byli Dánové nebezpeční v protiútocích. Když to shrnu - mohlo to být za tři body, ale jsme šťastní i za ty dva," řekl Daňo.

K oživení hry za nepříznivého průběhu napomohl i tah kouče Vladimíra Vůjtka, který právě Daňa posunul do první útočné formace k největším ofenzivním hvězdám slovenského výběru Gáboríkovi a Tomáši Kopeckému. "Trenér se snažil to trochu oživit a super jsme si sedli. Hrajeme všichni tři v zámoří, máme tedy i zažitý podobný styl hry. Teď jen vycentrovat hokejky a trefovat bránu," řekl. "Je ale dobrým signálem, že jsme si jako celý tým vytvořili hodně šancí. Věřím, že je v dalších zápasech proměníme i v góly," uzavřel Daňo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články