Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jílek: Novinářská tribuna se při zápasech Slovenska citelně otřásala

Ostrava – Tomáš Jílek po letech na světových hokejových šampionátech zamířil z tradiční štace mezi střídačkami, kde se věnoval rozhovorům, na komentátorské stanoviště. V základní skupině se zabydlel v Ostravě, odkud odpovídal na dotazy v chatu ČT sport. Na probíhajícím šampionátu oceňuje atmosféru na zápasech Slovenska a přiznává, že se pořadatelům nevyhnula zkraje turnaje drobná zaškobrtnutí. Záznam chatu si můžete pročíst ZDE.

Tomáš Jílek
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Jílek oceňuje atmosféru na stadionu i ve městě. "Slovenští fans proti Dánsku vytvořili pekelné prostředí a i novinářská tribuna se citelně otřásala. Zatím mě zaskočilo, že před úvodním zápasem ostravské skupiny nebyly k dispozici v podstatě žádné oficiální informace (soupisky, sestavy atd.). Naštěstí už to šlape, ale byl jsem na deseti mistrovstvích a tohle se tuším nikdy nestalo," napsal.

Jeho dlouholetou doménou byly rozhovory s hráči. "Jeden z prvních byl Jirka Dopita na letišti po návratu tuším z Karjala cupu. Jeho jsem už tehdy považoval za 'megastar', takže se mi ruka s mikrofonem lehce klepala. Stejně jako na MS 2004 v Praze, kdy jsem poprvé dělal živé rozhovory i se zahraničními hráči," loví v paměti.

"Moc rád vzpomínám na těch devět let strávených mezi střídačkami, kdy jsem měl možnost sledovat skvělé hokejové bitvy z unikátního pohledu. Poznal jsem, jak příjemné a pohodové dokážou být 'hvězdy' a měl možnost nahlédnout za kulisy MS či ZOH. Ale člověk potřebuje nové výzvy, takže teď mě to baví trošku výš," vysvětlil.

Příprava na komentování je logicky velmi odlišná od přípravy na rozhovory. "Využívám internetové servery, stránky jednotlivých lig, hokejové databáze, ale i literaturu, samozřejmě kontakt se zahraničními," říká Jílek a dodává, že nachystání se před utkáním je zásadní. "Příprava na extraligový zápas mi zabere cca 8 hodin," přibližuje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články