Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na neoficiální fanzónu si posvítí právníci, parazituje na MS

Ostrava - V souvislosti s mistrovstvím světa se v Ostravě chystá oficiální fanzóna hned u vítkovické ČEZ arény. Nedaleko však stojí fanouškovská zóna ještě jedna, ta neoficiální. A právě na tu se teď zaměří právníci. Podle agentury BPA, která je výhradním marketingovým partnerem Českého svazu ledního hokeje, totiž na světovém šampionátu fanzóna u obchodního centra Forum Nová Karolina parazituje. Její pořadatelé to odmítají a spor míří k soudu.

Reklamní kostka poutající na MS 2015
zdroj: ČT24 autor: Iveta Škrabalová

Téměř všechny plakáty rozlepené po celé Ostravě lákají do připravované fanzóny vedle v centru města. Potíž je v tom, že se jedná o neoficiální fanouškovskou zónu. Její pořadatelé si ale myslí, že tomu tak není a všechno potřebné splnili. "Šíří se, že na projekci nemáme práva. Měli jsme dostat smlouvy od BPA, ale do dnešního dne se právníci neozvali. Pak nás lživě odmítli, že jsme o práva ani nežádali. Mám uložené výpisy hovorů, v tomto jsme v pořádku. Ty práva máme," řekl webu mshokej.cz produkční Daniel Kopp.

Zcela odlišný názor ale má Jana Obermajerová, šéfka agentury BPA. "Celou věc již řeší naši právníci. V této souvislosti bylo například dnes Městským soudem v Praze vydáno předběžné opatření na OC Forum Nová Karolína s cílem zamezit poškození majitelů práv k veřejné projekci a práv k české hokejové reprezentaci, tedy zdržet se veřejné projekce jakéhokoli přímého přenosu a propagace veřejné projekce utkání MS a veškeré s tím spojené propagace," uvedla pro web mshokej.cz Obermajerová.

Neoficiální fanzóna u Karoliny je navíc povinna zdržet se při propagaci užití oficiálního dresu reprezentačního týmu České republiky nebo jeho vyobrazení. Musí se zdržet i užití jakéhokoliv oděvu s vyobrazením velkého českého státního znaku ve spojení s národními barvami České republiky, zaměnitelným s oficiálním dresem českého reprezentačního týmu," dodala. "Že není propagace na hokej a je tu jen pár cedulí, to svědčí o profesionalitě BPA," oponuje Kopp.

"Očekáváme co největší návštevnost. Může se tu protočit kolem deseti tisíc lidí denně. Jsme na nejlepším místě - kousek od Stodolní, od obchodního domu. Přijede sem i hodně zahraničních fanoušků. Určitě Slováci a Poláci, i když ti o nic nehrají. Máme nahlášený také početný zástup ruských fanoušků, přijede i autobus Finů," řekl Kopp s tím, že za fanouškovskými stany, chystanými koncerty v přilehlém Trojhalí a velkoplošnou projekcí stojí sdružení agentur, konkretizovat to ale tajuplně nechtěl.

Jenže - může se stát, že neoficiální fanzóna skončí díky předběžnému opatření soudu ješte během MS? "Ano," upozornila Obermajerová, jejíž agentura prý narazila na mnoho dalších porušení a parazitování na spojení s českým národním týmem. "Vše jsme opět předali právníkům," dodala.

Oficiální fanzóna u ČEZ Arény má zatím za sebou generální zvukovou zkoušku, kterou v předvečer startu ostravské části MS doplní ještě druhý zátěžový test, nyní už s plným programem, efekty a projekcí. Fanouškovský prostor se u tramvajové zastávky Sport Arena otevírá vždy ve 14:00, resp. v 10:00, a to na zápasy, které se budou hrát už od 12:15.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články