Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Benýšek: Kdyby Sparta hrála v O2 areně, vydělali by na tom všichni

Praha – Pražskou O2 arenu čeká v nadcházejících dnech jedna z největších akcí, které může pojmout: hokejové mistrovství světa. Přestože nežije pouze z hokeje, může se stát, že po skončení šampionátu z ní led na dlouhou dobu zmizí. Hokejová Slavia, tradiční nájemce haly, sestoupila do 1. ligy. O tom, kde bude hrát, se ještě bude jednat, ale už teď je jasné, že největší arena v zemi by jí byla poněkud velká. Richard Benýšek, předseda představenstva firmy Bestsport, která O2 arenu spravuje, si však dokáže představit, že by v ní mohla vedle Slavie hrát i Sparta.

O tom, zda bude nějaký hokejový tým v příští sezoně pravidelně hrát v O2 areně, zatím není jasno. Nájemní smlouva se Slavií je však stále platná, a to i přesto, že klub sestoupil po neúspěšné baráži do 1. ligy. "Jde o to, co v této věci chce Slavia. Čekáme, s čím přijde," ukazuje směrem k týmu majitele Vladimíra Pittera.

Upozorňuje, že Slavia měla v O2 areně nadstandardní podmínky. "Na rozdíl od spousty nesmyslů, které se o tom napovídaly, byla Slavia čistým příjemcem finanční podpory na provozování hokeje. Bestsport jako vlastník haly je generální partner a má zájem na tom, aby Slavia hrála v O2 areně," říká Benýšek, který zároveň dodává, že vstupné z play-off bylo pro Pražany nezanedbatelným příjmem. Naopak základní část nikdy příliš netáhla.

"Problém byl vždycky v tom, že slávisté nechodili na základní část. Na hokeji byl kotel, pár fajnšmekrů, ti si to odseděli a pobavili se, ale ve větším se začalo chodit až v play-off. Pro Slavii představoval příjem z lístků v play-off významnou část firemního rozpočtu. Myslím, že největší v české extralize. Přičemž průměrný příjem klubů ze vstupného je v extralize pět až deset procent," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

Zároveň říká, že nájemné O2 areny bylo pro Slavii, vzdor obecně rozšířenému mínění, minimální. "Nájem pro hokejový tým je zanedbatelná položka. Jedná se o jednotky tisíců až jednotky desetitisíců, záleží na tom, o jaký typ zápasu se jedná. Je to selektováno podle kvality soupeře. A stejné podmínky by měla i Sparta, kdyby chtěla," nadhazuje Benýšek klubu z Holešovic.

Že by si přál v největší hale oba největší pražské kluby, říká už delší dobu. "Umíme si představit, že by O2 arena byla domovským stánkem pro Slavii i Spartu. Kdyby tu Sparta hrála, bylo by to fajn. Vydělali by na tom kompletně všichni," říká Benýšek. Nabídka by byla příhodná o to více během výhledově plánované rekonstrukce haly u pražského výstaviště. "Ale nejedná se o tom," dodává zároveň.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články