Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V O2 aréně finišují přípravy, na Čechy čeká nejlepší kabina

Praha – Do mistrovství světa zbývá už jen osm dní, což se odráží i v arénách. V té pražské, O2 areně, naplno finišují přípravy. Po malování ledu, umístění reklam a nástřiku ledu má být ještě dokončena ledová plocha. Hodně napilno pak mají švadleny v zázemí arény, kde připravují oficiální dresy, v nichž hráči všech týmů vyjedou mezi mantinely. Český tým se do své šatny nastěhuje jako první již po pátečním utkání s Finskem v Brně.

Ilustrační foto

"Před dvěma dny jsme převzali arénu a museli jsme postavit všechny věci, které nám tu chybí, tedy náhradní šatny i náhradní zázemí pro týmy, protože dnes už se týmy absolutně nevejdou do prostor, které tu byly vybudovány," řekl Jan Černý, ředitel sportovního oddělení organizačního výboru MS 2015.

Tématem posledních dnů jsou v tuzemském hokejovém prostředí branky. "Jsou objednané zcela nové, ale nebojte ty z Třince to nebudou," narážel Černý s úsměvem na kauzu z extraligového finále, díky níž zůstali Třinečtí ve hře o titul a mohou ho vyrvat z rukou Litvínova. "Probíhá malování ledu a jeho nástřik, jsou tu nové mantinely, staví se kompletní zázemí pro celé mistrovství světa," doplnil.

Ve velkém zápřahu jsou na sedmi šicích strojích švadleny. A o práci mají na nejbližší dny postaráno. "Připravíme dohromady porci celkem 600 dresů," řekl Kent Angus, který na vše velmi pečlivě dohlíží. "Tady všichni vědí soupisky minimálně o týden dříve, než to vědí ostatní. I proto jsme nechali schovat český tým," pousmál se tajemně Černý.

Česká kabina nabídne to nejlepší

Na maximální pohodlí a zázemí se v domácím prostředí mohou těšit čeští hokejisté. "Česká kabina je bezkonkurenčně největší v celé hale; má kompletní zázemí včetně rozcvičovny a regenerace, to nemá žádná jiná kabina v této hale," řekl Černý.

Součástí šatny je kromě kabiny vyhrazené trenérům, masérny a odpočívací místnosti například i sauna a vířivka. Požadavkem bylo deset rotopedů. "Jsou tu už připravené. To jedenácté kolo je připravené pro Reného Fasela (prezident Mezinárodní hokejové federace IIHF), jemuž ho doručíme do hotelu," vysvětlil Černý.

Český tým se začne zabydlovat v kabině hned v pátek po zápase v Brně proti Finům. "Kustodi najedou o půlnoci a už začnou zařizovat kabinu na pondělní trénink. V úterý pak přijede první zahraniční tým, jímž bude Švédsko, ve středu a ve čtvrtek pak další mužstva," nastínil Černý.

Žádné extravagantní požadavky organizátoři řešit nemuseli. "Sbírali jsme posledního půl roku, co by kdo rád. Různí se to, ale většina týmů nemá žádné speciální prosby. Ani Kanada, snad kromě hotelu, kde chtějí jen větší zázemí pro rodiny, aby se s nimi měli kde setkávat. Jinak opravdu nic speciálního," uvedl Černý.

A nic speciálního prý nebude obnášet ani účast hvězdy první velikosti Jaromíra Jágra v českém výběru. "Jarda by tak mohl maximálně získat parkovací místo tady dole v hale, jinak asi nic extra. Nemyslím si ani, že plánuje mít nějakého extra brusiče pro přípravu bruslí, jak měl v minulosti," uvedl Černý.

Velkým překvapením pak má být úvodní ceremoniál. "To s napětím očekáváme," připustil Černý, ale více neprozradil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články