Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentaci čeká v generálce na MS dvakrát Finsko, Jágr má v pátek hrát

Praha - Hokejovou reprezentaci čeká poslední soupeř před domácím mistrovstvím světa. Čeští hokejisté se dnes ve Znojmě a v pátek v Brně utkají s Finskem, poté trenér Vladimír Růžička plánuje oznámit nominaci na šampionát. Je však prakticky jisté, že neoznámí kompletní kádr, bude totiž ještě čekat na výsledky 1. kola play-off NHL. První utkání sledujte živě od 17:30 na programu ČT sport a našem webu, studio Buly - hokej živě začíná v 17:00. Páteční zápas začne o půl hodiny později.

Čeští hokejisté v přípravě na MS odehráli zatím šest zápasů. Nejprve dvakrát zvítězili v Norsku, poté dvakrát v Jihlavě porazili Slovensko a minulý týden nejprve vyhráli ve Švédsku a poté s týmem Tří korunek prohráli a připsali si první nezdar. "Z prohry bych ale nedělal vědu. Podali jsme bojovný výkon a nemáme se za co stydět," řekl útočník Vladimír Sobotka.

Na severu Evropy se již představila první posila z NHL, obránce Michal Jordán z Caroliny. Další hráči se k týmu připojili na včerejším srazu ve Znojmě, kde se hlásili Jan Hejda z Colorada, Jakub Voráček z Philadelphie, Martin Erat z Arizony a Tomáš Hertl ze San Jose.

Jaromír Jágr se k týmu přidá ve čtvrtek v Brně. "Jsme domluveni, že ve čtvrtek s námi bude trénovat a v pátek bude hrát," řekl Růžička. Aktuálně má k dispozici kádr 31 hráčů, v němž jsou tři brankáři, dvanáct obránců a 16 útočníků.

Vedle posil z NHL čeká zápasová premiéra i brankáře Alexandera Saláka, jenž by měl odchytat oba duely s Finskem, a obránce Ondřeje Němce. "Nechytal jsem zápas čtrnáct dní, takže je potřeba, abych se do toho dostal. Chvilku to asi bude trvat, ale na zápasy se těším. Bude vyprodáno," řekl Salák, jenž měl ve druhé polovině minulého týdne volno, aby si odpočinul po náročné sezoně v KHL.

Němec do Švédska nejel ze zdravotních důvodů, v závěru sezony měl problémy s tříslem. "Poslední tři dny ale trénuju bez problémů. Noha je v pořádku. Jsem schopný bojovat o účast na mistrovství světa," řekl Němec, který by měl nastupovat v první obranné dvojici s Hejdou.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté se utkají s Finskem

Nadcházející dva zápasy jsou součástí seriálu Euro Hockey Tour, ve kterém Finsku patří s 16 body průběžné druhé místo. Češi jsou s 11 body poslední. Seveřané přijedou na Moravu posíleni dvěma výhrami nad Ruskem z minulého týdne, kouč Kari Jalonen už bude mít k dispozici i všech šest posil z NHL, s kterými momentálně pro MS počítá. Proti sborné už nastoupili Jyrki Jokipakka (Dallas), Rasmus Ristolainen (Buffalo), Aleksander Barkov, Jussi Jokinen (oba Florida) a Tuomo Ruutu (New Jersey). Nově se zařadil do týmu také Leo Komarov (Toronto).

Předpokládaná sestava: Salák - Němec, Hejda, Nakládal, Jordán, Krejčík, Jank, Mozík, Kempný - Voráček, Sobotka, Erat - Hertl, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Novotný, Smoleňák - Radil, Koukal, Zaťovič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články