Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Voráček je doma a nerad by vypadl ze zápasového rytmu

Praha – Pátý nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku NHL Jakub Voráček se vrátil po sezoně v zámoří domů a těší se na květnové mistrovství světa v Praze. Hokejový šampionát na domácí půdě bere mistr světa z roku 2010 jako jeden z hlavních vrcholů v kariéře. K týmu kouče Vladimíra Růžičky se pětadvacetiletý útočník připojí v úterý a hned by chtěl odehrát oba zápasy Euro Hockey Tour proti Finsku ve Znojmě a v Brně. 

Jakub Voráček
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

"Jsem rád, že jsem doma, kde jsem nebyl deset měsíců. Těším se na mámin oběd. Udělá mi knedlíky se zelím," řekl Voráček s úsměvem. "Dneska si orazím, zítra půjdu na led do Slaného, v neděli se taky půjdu sklouznout a v úterý máme nástup ve Znojmě," prohlásil.

Po sobotním konci základní části NHL se chce autor 81 bodů za 22 branek a 59 asistencí z 82 utkání uplynulé sezony co nejrychleji dostat zpět do zápasového rytmu. Se startem hned ve středu ve Znojmě počítá. "Doufám, že budu hrát. Nerad bych byl dva tři týdny bez zápasu, to pak vypadneš ze zápasového rytmu a těžko se to dohání. Ještě jsem nemluvil s Růžou (Růžičkou), ale rád bych hrál oba zápasy," uvedl Voráček.

Šampionát v Praze bere jako jeden z hlavních momentů v kariéře. "Je to stoprocentně jeden ze tří možných, ještě Stanley Cup a olympiáda. Mít takové štěstí a zahrát si doma, to se povede někomu jednou za život, někomu dvakrát. Přistoupím k tomu, jak budu moct. Každý zápas tam nechám všechno a uvidíme, jestli uděláme úspěch," řekl Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček je v Česku a těší se na MS

Na minulém domácím mistrovství světa v Praze v roce 2004 se byl podívat jako čtrnáctiletý kluk s tátou, ani ho prý ale tehdy nenapadlo, že na dalším domácím šampionátu by mohl patřit mezi největší hvězdy. "Byli jsme na pár zápasech. To čtvrtfinále zlomilo každému srdce, ale doufejme, že letos bude medaile," připomněl vyřazení s USA. "Já si ani nedokázal představit, že budu hrát hokej za áčko. Ty kroky jsem udělal, je to zadostiučinění. Už se těším, až na tribuně budou sedět naši a celá rodina a budou fandit," dodal. 

Osobní statistiky jdou stranou

V NHL se pohyboval celou sezonu v popředí produktivity, nakonec skončil v boji o Art Ross Trophy o šest bodů za vítězem Jamiem Bennem z Dallasu. "Při té formě, jakou měl Jamie Benn, to bylo těžko hratelné. Samozřejmě jsem byl blízko celý rok, byl jsem na špici, ale nedá se nic dělat, že to nevyšlo. V životě jsou důležitější věci," uvedl kladenský odchovanec. 

Osobní statistiky ale na mistrovství podle něj jdou úplně stranou. "Ten turnaj bude dlouhý, stejně to nakonec bude o tom čtvrtfinále. Když nedám gól devět zápasů a pak se mi to povede ve čtvrtfinále a dám dva góly, tak to bude super," řekl Voráček. 

Kauzu trenéra Růžičky kvůli údajnému úplatku nechtěl komentovat. "Netýká se mě, nic mi do ní není, nechtěl bych se vyjadřovat. Až se vyřeší, budeme chytřejší. Já jsem tu od toho, abych hrál hokej. Nevím, jak to bylo," řekl s tím, že tým to nijak ovlivní. "Není těžké nečíst noviny během turnaje. Když se nedaří, je hodně zatracování, když se daří, každý je v laufu. V kabině si tu pohodu vytvoříme tak i tak, většinou jdou tyhle věci mimo nás," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články