Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Recept na Francouze? Pálit, pálit, pálit, myslí si spící kanonýr Hrňa

Litvínov (Mostecko) – V základní části střelcům vládl, v play-off je v této statistice na druhém místě. Ve finále však Eriku Hrňovi jako by zvlhl střelný prach. Útočník Třince ještě Litvínovu nedal branku a gólově se příliš nedaří ani celému týmu. Útočník Slezanů však věří, že se on i jeho spoluhráči ještě rozjedou a podobně jako před čtyřmi roky nepříznivý stav série 1:3 obrátí.

Erik Hrňa (uprostřed) slaví vstřelenou branku se svými spoluhráči z Třince
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Třinečtí o víkendu doma prohráli oba zápasy a věří, že potřetí už Litvínov na jejich ledě neuspěje. "Doma nás poženou lidi. Může se stát cokoliv. Když vyhrajeme, bude to 2:3 a Litvínov může lehce znervóznět. Už jsem to jednou zažil, se Slavií jsme to otočili. Půjdeme za tím po hlavě, abychom do toho dali všechno, a pokusíme se to otočit," uvedl Hrňa, s nímž byli u dosud jediného titulu Třince v roce 2011 ze současného kádru také brankář Peter Hamerlík, obránce Josef Hrabal a útočníci Martin Adamský, Jiří Polanský a Jakub Orsava.

Třinec se těžko prosazuje a Litvínovu vstřelil ve finále za čtyři zápasy jen čtyři góly. Soupeře sice v sérii výrazně předčil v poměru střel, ale Severočechy drží brankář Pavel Francouz. Hrňa jako nejproduktivnější hráč Ocelářů v play-off ještě v souboji s Litvínovem svou bilanci šesti branek a pěti asistencí nerozšířil.

Podle něj to ale není jen defenzivou soupeře a výkony Francouze. "Je to i námi. Do šancí se dostáváme, ale bohužel je neproměňujeme. Máme šance ve hře pět na pět, střely i v přesilovkách, které jsme zlepšili, ale musíme pálit asi ještě víc a něco tam musí spadnout. Pomůže, když půjdeme do brány a budeme hrát tvrdě. Myslím, že to na Litvínov bude platit," uvedl šestadvacetiletý nejlepší střelec základní části extraligy.

Trončinský: K Francouzovi se již nebudu vyjadřovat

Francouz ve finále pochytal 142 střel a má úspěšnost 97,26 procenta. "K Francouzovi se nebudu vyjadřovat. Furt číst, jak je dobrý, mě už nebaví. Už bych to nekomentoval," prohlásil třinecký obránce Marek Trončinský. "Je to furt dokola, musíme chodit před bránu," řekl.

Podle Trončinského není rozhodně série za stavu 1:3 ztracená. "Furt nemají čtyři korálky. Budeme se snažit vyhrát a vrátit do Litvínova. Bude důležitý první gól, pak se uvidí. Pak se o to porveme až do konce, není se na co šetřit. Po sezoně budeme mít třeba měsíc volno," uvedl šestadvacetiletý zadák.

Na konci čtvrtečního zápasu propukly za stavu 3:0 pro Litvínov na ledě emoce a došlo poprvé i na šarvátky. Trončinský si myslí, že i další zápas bude vyhecovaný. "Každý má s někým něco. Každý má hráče, které nemá rád. Já jich mám taky pár. Teď se tam chytla i naše těžká váha Rosťa Klesla se Zbyňkem Skleničkou. Bude to určitě vyhecovaný dál. Jestli si myslí, že přijdou a zase jen tak odjedou, tak to ne," řekl Trončinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články