Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kluci výborně blokovali, pochvaloval si Hamerlík, který vynuloval Litvínov

Litvínov - Slovenský brankář Peter Hamerlík teprve podruhé v letošním play-off dostal přednost před jedničkou Šimonem Hrubcem a pomohl hokejistům Třince čistým kontem k vítězství na ledě Litvínova 1:0 i snížení finálové série na 1:2 na zápasy. Třiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2012, který vychytal Ocelářům před čtyřmi roky titul, hrál ve vyřazovací části jen ve čtvrtém semifinále na Spartě (1:2 v prodloužení) a předtím chytal na konci února v předposledním kole základní části se Zlínem (1:4).

Tentokrát pomohl zvýšit naděje Ocelářů na zisk titulu 27 úspěšnými zákroky a po střele beka Tomáše Pavelky mu pomohla tyč. Návrat do branky ale pro něj nebyl úplně jednoduchý. "Kluci mi pomohli. Jsem dost starý a mám dost zkušeností, abych se na to uměl připravit, ale kluci hráli výborně. Blokovali střely, vraceli se, nepouštěli je ani do přesilovek ani do brejků. Hlavní dík patří jim," řekl Hamerlík.

Oceláři získali vedení už v šesté minutě po trefě Štefana Ružičky a plnili i předsevzetí, že nepustí soupeře do přesilovek. Litvínov při dvou výhrách o víkendu v Třinci vstřelil celkem šest branek a z toho pět v početní výhodě. Oceláři tentokrát Vervě povolili jedinou přesilovku. "Je to klíčový bod, který musíme dodržovat. Čím méně budou hrát přesilovky, tím lépe. Ale není to jen o tom. Všichni hráli dopředu i dozadu," podotkl Hamerlík.

Podle Hamerlíka byla i tak spousta pokusů soupeře nebezpečná a oddechl si, že dovedl tým k výhře. "Led nebyl až tak kvalitní, takže tam může cokoliv poskočit. Oni se navíc tlačí do brány, takže jsem hodně puků neviděl. Ale kluci to výborně blokovali. Každý puk v play-off je nebezpečný. Nakonec rozhodl jeden gól," konstatoval odchovanec Skalice.

Byl rád, že druhou šanci v play-off tentokrát proměnil ve vítězství. "Pro mě je důležité, abych uspěl a pomohl k nějakému vítězství, když dostanu šanci. Jestli teď budu chytat já, nebo Šimon, je na trenérech," uvedl gólman, který v základní části odchytal 16 utkání a připsal si dvakrát čisté konto. S třiadvacetiletým Hrubcem má prý ideální vztah a oba se podporují, aby pomohli Třinci k úspěchu. "Je to týmový sport a není to tenis. Každý má nějaký díl. Moje pozice je taková, já jsem ji přijal. Máme se Šimonem skvělý vztah," dodal Hamerlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články