Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vybrané děti půjdou na MS v hokeji zadarmo. Musí ale fandit

Praha - S cílem atakovat divácký rekord vyčlenili organizátoři blížícího se MS v hokeji 35 tisíc vstupenek pro školní děti. Do hlediště v pražské a ostravské aréně budou moci zavítat na méně atraktivní duely, např. Rakousko - Lotyšsko. Má to ale háček. Děti si musí vybrat tým, kterému budou fandit. "Věříme, že akce je pomůže přivést ke sportu," řekl generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Osloveným školám v Praze, Středočeském kraji, Ostravě a Moravskoslezském kraji, připadlo takřka pět procent z celkového počtu 723 tisíc lístků, jež byly pro celý turnaj k dispozici. Školy mohou nyní vybírat ze čtyř odpoledních utkání v Praze (Švýcarsko - Německo, Rakousko - Lotyšsko, Německo - Rakousko, Kanada - Rakousko) a jednoho v Ostravě (Norsko - Bělorusko). "Jde o zápasy, kde není návštěvnická vytíženost tak velká," uvedl šéf svazu Tomáš Král.

"Jedním z cílů mistrovství světa je propagace obecně sportu jako takového a návrat dětí ke sportu," řekl Martin Urban. "Věříme, že akce pomůže nejen přivést děti k lednímu hokeji, ale pomůže nám i atakovat divácký rekord, který byl stanoven v Minsku. Pokud zájem na daný zápas překročí kapacitu, nabízíme školám jinou alternativu podle jejich preferencí v dotazníku," uvedl.

O vstupenky mohou žádat i školy, které nebyly osloveny, organizátoři však mají pro všechny podmínku. "Děti si mají vybrat tým, kterému budou fandit. A společně namalovat plakát, který má být maximálně metr na metr velký a výsledné dílo nám poslat, a to z toho důvodu, abychom měli přehled a děti nefandily všechny jednomu týmu," vysvětlila generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

"Chceme podporovat daleko větší zapojení mládeže do sportu. Počet 35 tisíc vstupenek je natolik enormní, že zájem školní mládeže bez potíží pokryje. Naším cílem není, aby ze všech byli pouze vrcholoví sportovci, ale aby získali vztah k hokeji a obecně k pohybu," doplnil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek.

Je nám líto, video expirovalo.
Školní děti se na hokejové MS podívají zadarmo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články