Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chtěl, aby syn hrál za 500 tisíc. Otec natočil Růžičku, který měl obdržet dar pro Slavii

Praha Necelé tři týdny před začátkem mistrovství světa musí reprezentační trenér hokejistů Vladimír Růžička řešit možné nesrovnalosti z jeho předchozího angažmá ve Slavii. Na internetu se totiž objevilo video z jeho jednání s otcem nejmenovaného hráče, které naznačuje, že Růžičkovi zaplatil 500 tisíc korun za to, že jeho syn bude působit v pražském klubu. Slavia na svém oficiálním webu ale uvedla, že nemá informace o tom, že by v daném období obdržela takovýto sponzorský dar.

Trenér národního týmu Vladimír Růžička ze záběru skryté kamery
zdroj: Youtube

"Já si myslím, že v tomhle nemám žádný problém. Kdo mě zná, tak ví, že výkonnost je daná. Kdo tu výkonnost nemá, tak zkrátka nemůže hrát," uvedl Růžička.

Podle videa natočeného skrytou kamerou a zveřejněného nyní na kanálu youtube rodič zaplatil v průběhu dvou let dvakrát 250 tisíc korun, na základě čehož předpokládal, že jeho syn bude hrát zřejmě za seniorský A tým. S mužstvem však jen trénoval a do základní sestavy se stabilně neprosadil.

Je nám líto, video expirovalo.
Vzal trenér Růžička úplatek?

Slavia však naznačuje, že finanční příspěvek neskončil jako sponzorský dar v hospodaření klubu. "V každém případě se budu snažit zjistit, o koho se mohlo jednat, protože indicií je tam tolik, že společně s některými lidmi v klubu budeme schopni zanalyzovat, o koho se mohlo jednat," uvedl majitel Vladimír Pitter, který celý případ považuje za osobní aktivitu Růžičky. Naznačuje tak, že částka 500 tisíc korun byla úplatek pro někdejšího trenéra a generálního manažera klubu.

Růžička označil jednání hráčova otce za ránu pod pás. "Ten chlap pak začal řešit nějaké věci a že to video zveřejní teď před mistrovstvím světa, aby to bylo sledované víc než Nagano," řekl Růžička. "Bude mistrovství světa a nechci to řešit. Pak uvidím, co s tím budu dělat. Ale byla to rána pod pás. To každopádně. Velká rána," dodal.

Zdroj
ČTK, tn.cz, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články