Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kysela: Nebudeme si nic nalhávat, Třinec je favoritem

Praha – Litvínov se do finále hokejové extraligy probojoval obdivuhodně rychlým způsobem. Ztratil pouhá dvě utkání, a to vždy za jednoznačného stavu 3:0 na zápasy, čímž potvrdil fazónu, kterou držel vlastně po celou základní část. Všichni v Litvínově vědí, že šance na zisk prvního titulu v historii klubu je jedinečná. "Věříme, že Třinec můžeme porazit," je přesvědčený generální manažer klubu Robert Kysela.

Ilustrační foto

"Třinec je favoritem, nebudeme si nic nalhávat," uznává Kysela. "Vyhrál základní část, vévodil jí suverénně. My jsme je v závěrečných fázích stáhli až na dva body, což je dobře, ale oni tam měli spoustu nemocných a zraněných," uvědomuje si.

Svému týmu věří. "Naše mužstvo má naši obrovskou důvěru, hrajeme to jako parta. Jsou tam hráči – individuality typu Martina Ručinského nebo Jakuba Petružálka, na kterých je vidět, že těžkých zápasů už sehráli spoustu. Myslíme si a věříme, že Třinec můžeme porazit. Každá z našich lajn umí rozhodnout zápas," oceňuje.

Přestože prý výkon Litvínova stojí na kolektivním výkonu, místopředseda klubu a dlouholetá opora Jiří Šlégr vyzdvihuje i některé výjimečné individuality. Například již zmíněného Ručinského. "Zatím podává neuvěřitelné výkony," říká. "Ale celá lajna s Petružálkem a Hanzlem hraje výborně. Táhnou to celé play-off. Navíc máme v zádech výborného Pavla Francouze, to jsou články, které jsou strašně důležité."

Je nám líto, video expirovalo.
Šlégr: Finále bude mít v Irglovi a Ručinském příběh na obou stranách

Šlégr doufá, že si tým finále, které Litvínov hrál naposledy se Vsetínem v sezoně 1995/1996, užije. "Ve čtvrtfinále i semifinále jsme měli famózní začátek, vedli jsme 3:0, poslední tečka je pak vždy nejtěžší. Paradoxně přijde nervozita, kterou jsme z hráčů na střídačce přímo cítili. Pevně věřím, že teď opadne a kluci si to užijí a všechny čtyři lajny s brankářem budou podávat takové výkony, že budeme mít velkou šanci to vyhrát," doufá.

Boj o titul bude podle Šlégra zajímavý i pro nezaujaté diváky. "Finále bude mít příběh. Na jedné straně v podobě Zbyňka Irgla, na druhé Martina Ručinského. Pro diváka to budou atraktivní zápasy, po dlouhé době se potkávají první s druhým mužstvem po základní části. Každopádně je to o výkonu, který předvedeme, ne o soupeři, se kterým hrajeme," opakuje oblíbené heslo z litvínovské kabiny.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články