Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je v našich silách sérii otočit, říká Zohorna, kterému sedí litvínovský styl

Brno - Vrátit semifinálovou sérii s Litvínovem v neděli do Brna je po nevydařených prvních třech zápasech jediným cílem hokejistů Komety. Velkou motivací je pro ně podle útočníka Hynka Zohorny i vyhlídka stát se prvním týmem v historii extraligy, který otočí stav 0:3 na zápasy a postoupí.

Hynek Zohorna z Brna se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Psychickou sílu dal brněnským hráčům úterní vítězný duel, v němž soupeře přehráli pohybem, důrazem i bojovností. "Nebude snadné uspět v Litvínově. Ale v našich silách a možnostech je sérii obrátit ve vítězství. Potřebujeme k tomu zopakovat náš poslední výkon," řekl Zohorna, prostřední z bratrského hokejového tria.

Jeho starší bratr Tomáš už má v Pardubicích po sezoně po čtvrtfinálové prohře právě s Litvínovem. Nejmladší osmnáctiletý Radim si zahrál v základní části extraligy v Kometě deset zápasů. "Oba bratři mě povzbuzují. Fandíme si navzájem," řekl Zohorna.

V úvodu sezony měl problémy dostat se do sestavy. Trenér Vladimír Kýhos jej dokonce poslal dvakrát na rozehrání do Třebíče. Závěr sezony jej už zastihl v herní pohodě a v play-off je jednou z hlavních útočných opor Komety.

"Doplatil jsem na zranění. Nejdříve jsem měl problémy s levým kolenem. Po uzdravení jsem odehrál pět zápasů a poranil jsem si pro změnu pravé koleno. S trenérem jsme situaci prodiskutovali. Více se k tomu vracet nechci. Nyní jsem hodně vytížený a tím pádem i spokojený," dodal útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Brno - Litvínov

V úterním zápase nastartoval svou nepovedenou přihrávkou, která skončila za zády brankáře Francouze, vítěznou jízdu Komety. "Přihrával jsem a puk skončil v brance. Gól nemusí být krásný, ale může nás nastartovat. Což v tomto případě platí. Potřebujeme dát i takové branky," řekl Zohorna.

Za příčiny prvního vítězství v sérii označil změny v sestavě a zlepšení práce útočníků před soupeřovou brankou. "Clonili jsme před brankou i v předcházejících zápasech, ale puky se špatně odrazily. Hodně nám pomohl můj náhodný gól a také po střele obránce Kuboše teč clonícího útočníka Buriana," poznamenal.

Zápasy s Litvínovem si po hokejové stránce pochvaluje. "Je to zcela jiná série než čtvrtfinále se Zlínem. Litvínov hraje více hokejově, což mi vyhovuje," konstatoval Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články