Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Národnímu týmu zatím chybí Blaťák, do Norska pojedou mladší hráči

Praha - Stále ještě bez obránce Miroslava Blaťáka, který má problémy s krevní sraženinou v noze, zahájila hokejová reprezentace další část přípravy na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Trenér Vladimír Růžička měl v pražských Letňanech k dispozici 29 hráčů, z nichž bude vybírat kádr pro první přípravné zápasy před šampionátem. V pátek a v sobotu jeho svěřenci nastoupí v Lillehammeru proti Norsku.

Vladimír Růžička na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK

Růžičkovi se nově hlásila trojice Filip Novák (Dynamo Moskva), Jakub Krejčík a Petr Zámorský (oba Örebro). Oficiálně se k týmu poprvé připojil i útočník Radek Smoleňák z MODO, který však trénoval již v pátek ve Velkých Popovicích. "Přiletěl jsem ve čtvrtek a chtěl jsem jít co nejdříve na led, abych nebyl pět dní bez hokeje. To by nebylo optimální," řekl Smoleňák.

S mužstvem se dosud nepřipravovali ani obránci Petr Čáslava (Pardubice) a útočník Vladimír Sobotka (Omsk), kteří nebyli zdravotně v pořádku. Sobotka a Blaťák s mužstvem v minulém týdnu byli, jen se věnovali léčbě. "Od pana doktora Koláře jsem dostal povolení, že od úterý můžu trénovat a jít na led, takže uvidíme, jak to bude vypadat," řekl Sobotka, který v KHL hrál naposledy 4. března.

Sobotka by měl být jedním z hráčů, kteří do Norska neodcestují. V Lillehammeru by neměli hrát ani Čáslava, Jiří Novotný a Smoleňák. "Jména upřesníme během dvou dnů. Počítám ale s tím, že nepojedou zkušenější hráči. Ty mladší chci vidět," řekl kouč Růžička.

Zvažuje, že do přípravy před MS pozve Michala Birnera z KalPy, pro kterého v pondělí skončila ve Finsku sezona. Reprezentace se bude v letňanské Ice areně připravovat do čtvrtka, kdy v podvečer odletí do Norska. Růžička, jehož tým začal třetí týden přípravy, zápasový test vítá. "Zápasy jsou vždy dobré, pořád jen trénujeme. Pro kluky je to zpestření," uvedl kouč.

Aktuální složení hokejové reprezentace:

Brankáři: Jan Lukáš (Sparta Praha), Matěj Machovský (Plzeň), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),

obránci: Jakub Jeřábek, Vojtěch Mozík (oba Plzeň), Bohumil Jank, Martin Pláněk (oba Hradec Králové), Jakub Krejčík, Petr Zámorský (oba Örebro/Švéd.), Petr Čáslava (Pardubice), Miroslav Blaťák (Omsk/KHL), Jan Kolář (Vladivostok/KHL), Filip Novák (Dynamo Moskva/KHL), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.),

útočníci: Jakub Lev, Dominik Simon (oba Plzeň), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (oba Vítkovice), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL), Martin Růžička (Čeljabinsk/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Petr Pohl (Eisbären Berlín/Něm.), Radek Smoleňák (MODO/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články