Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brno ovládlo sedmý zápas se Zlínem a postoupilo do semifinále

Brno - Hokejisté Brna ovládli sedmý zápas čtvrtfinálové série se Zlínem jednoznačně 5:0 a postupují do extraligového semifinále. Kometu čeká v další fázi play-off Litvínov, Sparta bude hrát o finále s Třincem.

Radující se Brňané
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometa se utká v semifinále s Litvínovem, série začne už ve čtvrtek na severu Čech. Druhou dvojici tvoří Třinec a pražská Sparta. Zlín už potřetí za poslední čtyři sezony nezvládl v play-off sedmý zápas. Naopak Kometa po návratu do extraligy už podruhé rozhodující duel vyhrála. Do sestavy Komety se vrátili uzdravený útočník Jan Hruška a také Hynek Zohorna, naopak vypadl po zdravotních problémech obránce Dujsík.

Domácí důrazně napadali soupeře a získali hned v úvodu zápasu výraznou převahu. Tu vyjádřili už ve 4. minutě úvodním gólem. Čermák z prostoru za brankou našel volného Káňu, který prostřelil Kašíka. Nápor Komety zastavilo po deseti minutách vyloučení Mrázka na čtyři minuty poté, co brněnský hráč zasáhl vysokou holí do obličeje Okála. Zlín ale v dlouhé přesilovce vyrovnat nedokázal, proti houževnatě bojujícím Brňanům se nedostal ke slibnějšímu zakončení.

Ve druhé třetině převzala Kometa režii zápasu zcela do svých rukou. K převaze jí hodně pomohla ve 22. minutě při vyloučení Matějíčka druhá branka z přesilovky. Po Tonově akci dokázal Hanzlíkovu střelu od modré čáry Kašík jen vyrazit před sebe a Koreis poslal kotouč do sítě. Berani po tomto gólu přestali se soupeřem držet krok, chybovali v rozehrávce a měli mezery v defenzivě. Pokud se už dostali k zakončení, tak jejich pokusy s přehledem likvidoval Čiliak.

Ve 31. minutě ujel Burian, který po kličce před Kašíkem přenechal kotouč najíždějícímu Malcovi, jenž přidal třetí gól. Zlínské trápení završila ve 39. minutě další hrubka, po níž zůstal před brankářem zcela sám Burian. Pokusil se o blafák, puk se ale pod brankářem dostal přímo před Vondráčka, jenž zvýšil na 4:0. Kometa i v poslední třetině hrála útočně a Zlínu nedala nejmenší naději na zvrat. Šest minut před koncem přidal Hynek Zohorna pátý gól.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. J. Káňa II (L. Čermák), 22. Koreis (Ton, Hanzlík), 31. Malec (Burian, Koreis), 39. Vondráček (Burian), 54. H. Zohorna (Dočekal, Honejsek). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Burian - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, A. Holík - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vladimír Kýhos (Brno): "V posledním zápase série jsme byli doma pod tlakem, ale dobře jsme se připravili. Rozhodující bylo, že jsme dali brzy gól a ubránili čtyřminutovou přesilovku soupeře. Od druhého gólu jsme měli už hru ve své moci, soupeře jsme k ničemu nepustili. Když už měl šance, tak je pochytal Čiliak. Čekali jsme v celé sérii velký odpor Zlína, který nikdo ve čtvrtfinále nechtěl. My jsme nad tím nespekulovali a věřili, že jej dokážeme porazit. Jsem rád, že jsme čtvrtfinále takto ukončili. Ocenění zaslouží všichni hráči, vyzdvihnout musím hlavně kapitána Čermáka."

Juraj Jurík (Zlín): "Věděli jsme, že sedmý zápas je otevřený. Takticky jsme se na něco připravili, bohužel brzy inkasovaný gól naše plány naboural. Brno bylo hladovější po vítězství, hodně mu pomohl druhý gól v přesilovce. To byl zlomový moment. V sérii rozhodovaly góly v přesilovkách a také v dnešním utkání byla tato branka důležitá. Od ní se potom celý zápas odvíjel. Soupeř byl lepší, druhou třetinu už hrál v divácké euforii. Kometa už byla k neudržení. Byla lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme byli zdatným protivníkem a v určitém momentu jsme také mysleli na postup."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články