Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary přehrály Liberec, Olomouc si poradila se Slavií

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili ve čtvrtém kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize Liberec 4:1. Dvěma góly se na výhře domácích podílel útočník Martin Bartek, který na západ Čech přišel na konci ledna právě z Liberce. Ve druhém zápase Olomouc porazila Slavii 3:2 a oplatila tak soupeři porážku z pátečního vzájemného souboje v Edenu. Hanáci se dvakrát prosadili v přesilových hrách, vítěznou branku vstřelil ve 38. minutě Jiří Řípa.

Karlovy Vary - Liberec 4:1

Trenéři obou týmů nasadili do zápasu celků, které již mají zajištěnou účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu, řadu mladších hráčů. V liberecké brance dostal poprvé šanci Fučík, který přitom na začátku sezony působil v juniorce Energie.

Vstup do utkání se však dvacetiletému gólmanovi příliš nevydařil, už po 22 sekundách jej překonal Bartek. V 8. minutě již domácí vedli 2:0, když se prosadil Šmach. Hostům se ještě v první třetině podařilo snížit, v souboji s Habalem uspěl Šimek. Vyrovnat mohl následně Jonák, ale trefil jen tyč.

Hned na začátku druhé třetiny vrátil Západočechům dvoubrankové vedení Tomeček. Šanci snížit měl Urban, trestné střílení však neproměnil. Místo snížení tak přišla další trefa týmu kouče Mlejnka, podruhé skóroval Bartek, který si tak připsal ve skupině o umístění pátý gól. Celkem v sezoně nastřílel slovenský útočník 21 branek.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Bartek (Zadražil), 9. Šmach (V. Tomeček), 22. V. Tomeček (Šafář, Harant), 34. Bartek (Duda, Dvořák) - 16. Krenželok (Jonák, Šimek). Rozhodčí: Pavlovič, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 2 748.

Karlovy Vary: Habal - Deyl, Dvořák, Harant, Šafář, Parýzek, Šmach - Bartek, Zadražil, Duda - V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, R. Hruška, Vachovec - Kohout, Gorčík, Pšurný - Osmík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Liberec: Fučík - Výtisk, Šimek, Derner, Plutnar, Ulrych, Kolmann, Voráček - J. Vlach, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, Filippi, Urban - A. Dlouhý, Mikyska, Jonák - Psota, Kalfiřt, Miškovský - Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Jsem rád, že i přesto, že o nic nešlo, přišla solidní návštěva. Za to bych chtěl divákům poděkovat. Jsem také rád, že hráči k zápasu přistoupili zodpovědně a vyhráli jsme."

Vladimír Čermák (Liberec): "Utkání se mi nehodnotí dobře, protože si myslím, že ačkoliv hrajeme s mladými hráči, tak jsme nepodali dobrý výkon. Soupeř měl daleko větší hlad po vítězství a my jsme mu ho individuálními chybami umožnili."

Olomouc - Slavia 3:2

Olomouc získala páteční porážkou na ledě Slavie jistotu účasti v baráži, dnes se jí v domácím prostředí vydařil úvod zápasu. Ve 2. minutě byl vyloučen Šenkeřík a Škůrek první přesilovku využil. Hanáci následně neproměnili řadu šancí přidat druhý gól, aktivní byl zejména Kucharczyk. Diviš poté trefil tyč.

V 17. minutě hosté nečekaně vyrovnali, když brankáře Urbische, který poprvé chytal od začátku utkání, překonal Štich. Domácí měli i poté více šancí, do vedení se však dostali hosté. Na branku Knota ale dokázal rychle zareagovat Beták. Ještě ve druhé třetině Olomouc získala vedení zpět na svoji stranu, poté co Šulcovo vyloučení potrestal Řípa.

Ve třetí části mohli hosté vyrovnat v přesilové hře, Urbisch ale svůj tým podržel. Stejně jako na druhé straně Svoboda, který vychytal Pekra. Stav 3:2 se již nezměnil.

HC Olomouc - HC Slavia Praha 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Škůrek (Matai, Ondrušek), 28. Beták (Zuzin, Jaroměřský), 38. Řípa (Škůrek, Jaroměřský) - 17. Štich (J. Doležal), 27. Knot. Rozhodčí: Šír, Mikula - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 2 617.

Olomouc: Urbisch - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Rašner, Ondrušek, od 30. min. navíc Jenáček - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Patera, Matai - Beták, Zuzin, Diviš. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Slavia Praha: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, A. Růžička - Poletín, Vas, Pletka - Stránský, Vlasák, J. Doležal - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Babka, Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Jan Tomajko (Olomouc): "Vítězství nám zvedne sebevědomí před koncem sezóny, z toho pohledu je dobré. Chyběl nám ale důraz v koncovce, na tom musíme zapracovat. Na tréninku to musíme vypilovat. Z tolika šancí a dorážek musíme dát více branek, musíme být více zarputilí. Musíme zápasy dohrát naplno. Oba mladí hráči Urbisch i Beták odehráli zápas velmi dobře."

Jan Srdínko (Slavia Praha): "Byl to vyrovnaný, bojovný duel. Olomouc dala dva góly z přesilovek, my jsme je nevyužili. To rozhodlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články